Вважається, що робота в офісі не надто корисна для здоров’я. Особливо негативно позначаються багатогодинні сидіння за комп’ютером на поставі, та й на всій опорно-руховій системі.

Британські медики знайшли достатньо цікавий спосіб боротьби з цією проблемою за методом клин клином вибивають. Якщо занедужали, не залежуйтеся вдома і повертайтеся швидше на роботу, рекомендують вони.

Експерти опублікували сенсаційні результати свого дослідження. Працівники, котрі беруть відпустку для того, щоб підлікувати хвору спину, мають повертатися на службу якнайшвидше. Там співробітник повинен «відчути свою корисність» і «підвищити самооцінку», що благотворно вплине на стан його здоров’я.

Викривлення і захворювання хребта — теж серйозна проблема, з якою зіштовхуються більш як мільйон осіб на рік. Робота може бути причиною хвороби, але може стати і ліками від неї.

«У нас є свідчення того, що якнайшвидший вихід на роботу, певна річ, за умови правильної підтримки з боку роботодавця, може стати ефективною складовою частиною відновної терапії», — кажуть дослідники.