Житомирщина

Убив за борг у десять гривень

25-річного жителя одного із сіл Коростенського району затримано за підозрою у вбивстві 82-річного односельчанина. Почалося з того, що хлопець продав старому колесо від велосипеда, оцінивши його у 40 гривень. Той заплатив 30 гривень, пообіцявши віддати десятку згодом. Пізно ввечері, добре «підкріпившись» горілкою, молодик згадав про це і пішов забирати борг. Виник конфлікт, пізній гість завдав старому кілька ножових поранень, що виявилися несумісними з життям. Залишається додати: незважаючи на молодий вік, затриманий уже має за плечима дві судимості за скоєння крадіжок.

Контрабандистки позбулися машини

Тринадцятилітній хлопець управляв кіньми, а за возом їхав «Фольксваген-Транспортер», завантажений сумками з товарами широкого вжитку — одягом, взуттям, білизною. Дві громадянки Білорусі, які сиділи в машині, сподівалися, що ніч допоможе їм потрапити в Україну непомітно, але їх затримав патруль застави «Копище». За рішенням суду жінки відбули добу арешту, після чого їх повернули на батьківщину, а підлітка передали батькам, які мешкають у селі Копище Олевського району Житомирщини. Товар і транспортні засоби конфісковані.

Олексій КАВУН.

Сумщина

Правоохоронці просять розкрити таємницю баби Валентини

Майже півроку сумські правоохоронці встановлюють особу невідомої літньої жінки. За словами свідків, одного дня стареньку близько опівночі до воріт Софроніївського монастиря, що в Путивльському районі, підкинула молода пара на іномарці. Зупинивши автівку, висадили її і хутко розчинилися в нічному мороці.

У жінки майже відсутня пам’ять. Реагує невідома на ім’я Валентина та інколи незв’язно розповідає про Київ. За висновками лікарів, старенька страждає на розлад розумової діяльності, тому нічого про себе та свою рідню розповісти не може.

Наразі втаємничена жінка перебуває у психіатричному відділенні Глухівської спецлікарні. Сумські правоохоронці звертаються до всіх, передусім мешканців столиці та Київської області, з проханням повідомити будь-яку інформацію стосовно невідомої.

Телефони в Сумах: 283-222 та 222-188.

Владислав ЖМУРКОВ.