Постанова
Верховної Ради України
Про відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького
29 липня 2015 року виповнюється 150 років з дня народження митрополита Української Греко-Католицької Церкви, громадського діяча, мецената Андрея Шептицького.
Враховуючи вагомий внесок митрополита Андрея Шептицького у розвиток духовності українського народу, Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити на державному рівні 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення.
У плані заходів передбачити:
видання та популяризацію документальної спадщини митрополита Андрея Шептицького;
проведення на базі вищих навчальних закладів наукових конференцій, круглих столів, присвячених життю і діяльності митрополита Андрея Шептицького;
здійснення заходів зі збереження та реставрації об’єктів, пов’язаних із життям і діяльністю митрополита Андрея Шептицького, встановлення на них пам’ятних дощок.
3. Рекомендувати Львівській міській раді:
скасувати Ухвалу Львівської міської ради від 30.05.2013 року № 2377;
сприяти відновленню будівлі українського шпиталю «Народна лічниця» імені Андрея Шептицького, що знаходилася за адресою: м. Львів, вулиця Озаркевича, 4а.
4. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіо-передачі, присвячені життю та творчості митрополита Андрея Шептицького, сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 150-річчя з дня його народження.
5. Запропонувати:
Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 150-річчю з дня народження митрополита Андрея Шептицького;
Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету з нагоди 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького.
6. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
7. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України О. ТУРЧИНОВ.
м. Київ,
17 червня 2014 року.

№ 1330-VІІ.