Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації рекомендує парламенту прийняти за основу і в цілому проект постанови про тимчасове зупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах влади.

Проектом (реєстр. №4109а) пропонується тимчасово зупинити акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах влади.

Під час обговорення, зокрема, наголошувалося, що метою проекту постанови «є збереження національної безпеки України, попередження інформаційної загрози та захист прав громадян на інформацію».

Члени комітету також узяли до уваги, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про визнання такою, що не відповідає законам України та Європейської конвенції про транскордонне телебачення, діяльності іноземних каналів: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир», та висловила прохання до суду ухвалити рішення про тимчасову заборону ретрансляції зазначених програм у багатоканальних мережах на території України.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради.