Упродовж доби на Донеччині сталося сім випадків підривання залізничних колій, повідомили в УМВС України на Донецькій залізниці. Зокрема, в середу вранці пошкоджено два стрілочних переводи і рейки на станції Доломіт та на перегоні «Деліївка-Микитівка» поблизу Горлівки. На місці працює слідчо-оперативна група. Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Крім того, невідомі скоїли несанкціоноване втручання в роботу залізниці на перегонах «Горлівка—Пантелеймонівка», «Горлівка—Новобахмутівка», «Караванна—Доля» та «Булавін—Дебальцеве». Зокрема, у перших двох випадках вибухом пошкоджені високовольтні опори, які перекрили шлях, та зруйновано відповідно 70 і 15 сантиметрів залізничних рейок. На третьому перегоні слідчо-оперативна група встановила пошкодження лівої і правої ниток головного шляху, колії зруйновані на 50 метрів у довжину. Поблизу Дебальцевого пошкоджено три колії.

В усіх випадках потерпілих немає. Рух потягів через перегони призупинений, тривають ремонтні роботи. Через зміни в маршруті сталися непередбачувані затримки потягів — як місцевих, так і далекого сполучення.