Замість пігулок ягоди

Як засвідчили дослідження німецьких учених, ягоди треба включати до свого меню щодня, тим паче що зараз літо і їх не бракує.

Науковці з Німеччини провели низку експериментів, у ході яких хотіли з’ясувати, як вживання тих чи інших ягід впливає на організм людини. Так, лісова ожина і чорний виноград є чудовими засобами захисту клітин організму від хвороботворних бактерій і отруйних речовин. Той самий виноград є незамінним природним засобом для боротьби зі злоякісними пухлинами. Для профілактики раку можна застосовувати ожину і червону смородину.

Учені зробили висновок, що всі ягоди без винятку, а тим паче лісові, здатні підтримувати обмінні процеси в організмі і сприяти очищенню від шкідливих речовин.

Міністерство охорони здоров’я промоніторить «кайф»

Цьогоріч Міністерство охорони здоров’я України вперше має намір провести моніторинг стану наркотичної і алкогольної ситуації в країні. Про це заявив керівник українського медичного і моніторингового центру з алкоголю і наркотиків Мінохоронздоров’я Анатолій Вієвський.

За його словами, до цього дослідження буде залучено міжнародні організації та різні вітчизняні відомства, зокрема Держкомстат.

За статистикою, в Україні алкоголіком стає 1 із 10 українців, котрі вживають спиртні напої. За останні десять років кількість осіб, що перебувають у залежності тільки від пива, зросла в 10—12 разів. На одного українця в рік припадає 12 літрів міцних напоїв.

Молоко допоможе серцю

Одна чашка знежиреного молока щодня допоможе зміцнити серцеві функції і на 37% запобігти розвиткові серцевих хвороб. Такого висновку дійшли лікарі американської Серцевої асоціації.

Розглянувши дію різних продуктів на організм, медики довели, що тільки молоко і молочна продукція мають істотний корисний вплив на серце. Клініцисти пояснюють, що в молоці міститься дев’ять важливих поживних речовин, включаючи кальцій, вітаміни А і D, білок, калій і магній, які забезпечують правильну серцеву роботу. Рекомендовано, щоб людина випивала щодня по три чашки молока, але навіть одна чашка або один молочний продукт на день теж швидко і надовго поліпшать функції серця.