Київ

У столиці — чергове зухвале вбивство

У вівторок близько 19.00 в центрі Києва, по вулиці Антоновича, 4/6, пострілом у голову з вогнепальної зброї був убитий керуючий справами Національної академії наук України Валерій Арсенюк. Про це повідомили «Голосу України» в прес-службі Головного управління Міністерства внутрішніх справ у м. Києві.

Як стало відомо, вбивство сталося неподалік від будинку, де мешкав загиблий. Вбивця вистрілив у співробітника НАНУ, коли той повертався додому. Постріл було здійснено зі зброї з глушником. На місце події одразу прибули працівники прокуратури та міліції. Вони обстежили прилеглу територію у пошуках знаряддя вбивства та речових доказів. Зброю, з якої застрелено чоловіка, не було знайдено. Основна версія, яку відпрацьовують правоохоронці, — вбивство, пов’язане з професійною діяльністю загиблого. Оскільки Валерій Арсенюк був відповідальний за майно академії. Міліція порушила кримінальну справу за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

За словами співробітників міліції, остаточні висновки можна буде зробити після судово-медичної експертизи. Робота столичної міліції спрямована на пошук свідків і з’ясування обставин події.

Олександр ПЕКНИЙ.

Донецьк

Дитячий хірург загинув від рук зловмисника

Міліція розшукує злочинця, який смертельно поранив дитячого хірурга в Горлівці (Донецька обл.). 68-річному лікарю було завдано вісім ножових поранень в життєво важливі органи. Трагедія сталася у приміщенні поліклініки. Як розповів начальник кримінального розшуку міського управління міліції Олександр Рожков, того фатального дня хірург проводив прийом хворих. Також він підробляв у хірургічному відділенні дитячої лікарні в нічні зміни, однак операцій не виконував. Співробітники характеризують загиблого як спокійну людину, котра мала проблеми зі здоров’ям (недавно в нього стався інсульт). Напередодні в поліклініці невідомий цікавився в реєстратурі, коли приймає хірург. За словесними описами складено фоторобот підозрюваного.

Ліна КУЩ.

Чернігів

Високі відсотки — і... грошей нема!

Прокуратурою Чернігова порушено кримінальну справу за фактом шахрайства з боку співробітників кредитної спілки. Незважаючи на тимчасове зупинення дії ліцензії, складне фінансове становище, вона продовжувала приймати внески на депозитні рахунки. В такий спосіб було укладено 56 договорів на суму понад 900 тисяч гривень. Якщо окремі громадяни в гонитві за високими відсотками довірили спілці 1000 гривень, то деякі — аж від 10 до 68 тисяч гривень. Тепер ошуканим вкладникам доводиться повертати гроші за допомогою правоохоронних органів.

Сергій ПАВЛЕНКО.