Заходи в рамках Тижня сталої енергетики на Вінниччині розпочали з велопробігу та виставки альтернативних видів транспорту, зокрема електромобілів.
Одну з «гібридних» автівок, яка, крім бензину, працює на електриці, мають у своєму розпорядженні працівники місцевої ДАІ. У Центральному парку обласного центру, де відбувалася виставка, встановили контейнери для відпрацьованих батарейок живлення. Одними з перших учасників дійства стали велосипедисти, які урочисто проїхали вулицями міста. Студенти Вінницького коледжу будівництва та архітектури презентували проект енергозберігаючого житлового будинку, що став переможцем Всеукраїнського конкурсу студентських робіт.
У рамках заходу відтепер щовечора відбуватиметься акція «Година міста»: з метою економії електроенергії тут з 21-ї до 22-ї відключатимуть підсвічення центрального мосту, Спасо-Преображенського собору, міської вежі та інших об’єктів.
За словами координатора з енергоефективності Вінницької міськради Марії Дружиніної, ще 2011 року обласний центр приєднався до ініціативи Європейської комісії зі сталого розвитку міст. За участі зарубіжних консультантів створено план дій, що передбачає 125 заходів. Окремі з них реалізують за підтримки європейських партнерів. До ініціативи ЄС щодо проведення Тижня сталої енергетики міська влада долучається вже другий рік поспіль.