Майже тисяча прихильників Євромайдану 22 червня пройшли колоною центральною вулицею Харкова. Вони несли національні прапори України й скандували антиросійські гасла. Пізніше вшанували хвилиною мовчання загиблих у Великій Вітчизняній війні та під час антитерористичної операції. Але ближче до вечора деякі з мітингувальників наблизилися до площі Свободи, де проводили свою акцію комуністи та антимайданівці. Біля площі їх зустріли правоохоронці. Вони зупинили колону, відбулися невеликі бійки, кілька людей одержали удари кийками.

За результатами вчорашніх заворушень у Харкові було затримано понад 30 людей, повідомила прес-служба Головного управління МВС України в Харківській області.
Раніше також повідомлялося, що між прихильниками єдності України та проросійськими активістами в Харкові відбулися сутички.
Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута у цьому зв’язку закликав мешканців області підтримати мирний план Президента Петра Порошенка й утриматися на цей час від будь-яких політичних протистоянь.
— Сьогодні всі жителі Харківської області повинні об’єднатися навколо однієї мети — миру і спокою в Україні. Ми маємо зробити все для того, щоб ті хлопці, які сьогодні обстоюють свободу і незалежність України на Донбасі, перестали гинути, — підкреслив він.