Донецький національний університет, який нині працює у Віннниці, урочисто прийняв у свої лави 450 першокурсників. Минулої п’ятниці їх вшановували в актовій залі вишу, а сюрприз студентам підготувала творча інтелігенція.

— Чи не вперше за 78 років існування нашого навчального закладу довелося відтермінувати традиційну церемонію, — зазначив ректор університету Роман Гринюк. — Більшість першокурсників стали студентами ще в Донецьку, інші 70 юнаків і дівчат — місцеві. Раніше на малій батьківщині університет приймав щороку в середньому дві тисячі першокурсників. Нині їх набагато менше.
Несподіванкою для університетського колективу стала поява на святі творчої інтелігенції Вінниччини представників клубу ІNTERMEZZO. У грудні минулого року Клуб взяв шефство над вишем. Президент Клубу, голова обласного осередку Національної спілки письменників України Михайло Каменюк повідомив студентам, що майстри слова вирішили провести виїзне засідання після закінчення урочистостей. Окремі з них презентували свої твори в авторському виконанні, зокрема, і музичні. Їх доповнили виступи студентів місцевого училища культури і мистецтв імені Миколи Леонтовича. У подарунок студенти отримали книги із серії «Сучасна література Вінниччини», а також видання з історії краєзнавства. Навесні донеччан почнуть знайомити з історичними місцями Поділля.