Письменницю з Івано-Франківська Марію Ткачівську втретє відзначено на конкурсі «Коронація слова».
На нещодавній церемонії нагородження переможців одного з найпрестижніших міжнародних літературних конкурсів «Коронація слова — 2014» Ткачівська (за твір «Не вмію дихати без тебе») стала дипломантом у номінації «Пісенна лірика». Раніше вона вже була «коронована»:  2007 року за роман «Тримай мене, ковзанко» та 2012-го — за дитячий роман «Обережно, діти!»
Марія Ткачівська — перекладач та педагог, кандидат філологічних наук, завідувач кафедри іноземних мов і перекладу Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. Вона працює у різних жанрах: романи, новели, п’єси та поетичні твори. Переконана, що «Коронація слова» не тільки додає письменникам духу і впевненості у справі, яка є їхнім життям, а й єднає навколо себе митців. Тому не перестає приємно дивуватися Тетяні та Юрію Логушам, які свого часу заснували цей конкурс і підтримують його досі. Адже він справедливо вважається єдиним незаангажованим і цілковито прозорим на пострадянському просторі. Твори на нього надходять під псевдонімами, а ім’я автора зберігається у конфіденційному листі в юриста. Переможці обираються без огляду на соціальний статус і попередні заслуги.
Цьогоріч на конкурс надійшло близько шести тисяч робіт. Головний приз отримала викладачка одного з київських вузів, доцент, філолог Тетяна Белімова за соціально-історичний роман «Вільний світ».
 
Івано-Франківська область.