Про масштабні бойові дії у Краснолиманському районі повідомляють місцеві жителі. Леся, мешканка Слов’янська, виїхала із міста минулої середи — разом із чоловіком і п’ятирічною донькою. Спочатку кілька днів провели у батьків у Красному Лимані, а потім вирушили до бабусі в Ямполь. У цей час ситуація в районі ускладнилася. Село виявилося в оточенні бойовиків, навколишні ліси — заміновані. Молода мама напередодні поскаржилася: намагалися виїхати за межі села, але на блокпосту терористи не пропустили родину з дитиною. «Ми вже готові були пішки пройти через блокпост, казали, що за півкілометра на нас чекає таксі. Але охоронці просто наставили автомати і змусили повернутися назад», — розповіла жінка. Вона в розпачі: вдалося вирватися з однієї «гарячої точки» — а тут опинилися в іншій.

За словами співрозмовниці, вночі в околицях села розпочався бій, із використанням авіації та важкої артилерії. «Над головами літали снаряди, обстрілювали блокпост, на якому нас учора не пропустили. Зникло світло, зв’язок теж постійно переривається», — зазначила Леся. Мешканці села сховалися в будинках. Близько десятої ранку стрілянина вщухла, а головною вулицею пройшла колона українських військових: танки, бронетранспортери тощо. Заблоковане бойовиками село зайняла українська армія.

Прес-офіцер антитерористичної операції Владислав Селезньов у коментарі «Голосу України» повідомив про те, що сили АТО продовжують реалізувати план операції, і для цього «є всі необхідні сили й засоби у певному районі». «У разі скупчення бойовиків ми блокуємо цей район, потім виставляємо ультиматум: вимагаємо здатись. Якщо вони здаються — їм гарантується безпека й неупереджене правосуддя», — пояснив співрозмовник. До тих, хто добровільно складе зброю і не заплямований кров’ю, буде застосовано амністію, тих же, хто брав безпосередню участь у вбивствах, покарання визначатимуть за законами України та міжнародними договорами.

За словами прес-офіцера, якщо бойовики не приймають ультиматум, їх знищують. Так сталося і поблизу Красного Лиману: сили АТО розпочали знищення сил сепаратистів, які відмовилися скласти зброю. «Інформації про потерпілих на цей момент немає», — зазначив Селезньов.

У середу невідомі особи підірвали автомобільний міст поблизу селища Благодатне Амвросіївського району. Вибухом пошкоджене покриття мосту, зруйновані три із п’яти балок пролітної споруди і проміжна опора, повідомили в Службі автомобільних шляхів області. Рух по мосту закрито, автомобілі пускають в об’їзд.