Валентину Новицьку із села Біликівці Жмеринського району зґвалтували троє міліціонерів: М. Ж., В. Ш., та В. М. Про це повідомив на прес-конференції адвокат жінки Ігор Борисович. За його словами, Валентина від одного з них народила доньку. Розслідування справи триває вже 7 місяців. Поки що результатів немає. Жінку не визнали потерпілою. Всі троє правоохоронців досі працюють у міліції. На експертизу ДНК вони погодилися їхати лише до Київського міського бюро судово-медичної експертизи. Там аналізи не підтвердили біологічне батьківство жодного з них. Від послуг незалежних експертів вони відмовилися. Крім того, міліціонери постійно погрожують Валентині. Разом із донькою вона змушена переховуватись.

Присутня на прес-конференції мати Валентини Людмила Просцевич зазначила, що дані експертизи сфальсифіковані. Міліціонери не подавали до суду. Якщо вони не винні, то обов’язково вже звернулися б туди. Тому я наполягатиму на проведенні повторної експертизи. У прокуратурі дозволили лише ознайомитися з ними. На руки не дають. Переконана: це робиться, щоб ми не могли оскаржувати їх у суді» — сказала вона.

З цього приводу Людмила Просцевич вже звернулася з заявою до Генпрокуратури та до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпачової. Також жінка ініціює проведення незалежної експертизи із залученням міжнародних експертів. Останнє слово — за слідчими органами, які мають підтвердити чи спростувати факт зґвалтування.