Минулої суботи (28 лютого) глава держави Петро Порошенко під час робочої поїздки до Вінниці представив нового голову облдержадміністрації — 51-річного Валерія Коровія, який працював заступником міського голови Вінниці. Участь у представленні взяв Голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

Перед новим керівником ОДА глава держави поставив завдання налагодження діалогу влади з громадянським суспільством, що забезпечить стабільність ситуації. «Діалог з народом потрібен, як повітря, — наголосив Петро Порошенко. — Установлення такого діалогу — це моє перше завдання новому керівнику області». Забезпечення обороноздатності і проведення реформ, протидія будь-яким спробам дестабілізації — також є нагальними завданнями, що їх озвучив Президент перед присутніми в залі представниками місцевої влади, громадських організацій та депутатами.
Петро Порошенко відзначив позитивну роботу вінничан у питаннях мобілізації, особливо наголосив, що в не-простий час Вінниччина не допустила зниження показників промислового виробництва і, навпаки, збільшила вал сільськогосподарської продукції. Слова подяки від гостя почув уже колишній голова ОДА Анатолій Олійник. Адже в досягненні названих результатів є і його заслуга. Звільнення пана Олійника вимагали представники низки політичних сил і громадських організацій за те, що не зумів знайти спільної мови в розв’язанні наболілих проблем. В ОДА стверджують, що пан Олійник добровільно написав заяву про свою відставку.
Найважливішим у реформуванні країни Петро Порошенко назвав процес децентралізації влади. «Двигуном» та ініціатором реформи Президент назвав главу парламенту. «Володимир Гройсман очолив комісію з проведення децентралізації, — зазначив глава держави. — Це людина, яка вже продемонструвала успіхи в цьому напрямі. Владі на місцях надається більше прав, більше довіри і більше відповідальності. За цими принципами, впевнений, діятиме новий голова Вінницької ОДА Валерій Коровій».
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман у своєму виступі побажав новому керівнику Вінниччини виправдати надії вінничан, виконати завдання, які поставив Президент. «Щоб усе те, що потрібно зробити для зміни ситуації в кращій бік в області та в Україні, було зроблено, — зауважив Володимир Гройсман. — Адже Вінниця завжди утримувала лідерські позиції в державі. Думаю, так буде й надалі».
Під час перебування у Вінниці Петро Порошенко і Володимир Гройсман зустрілися з викладачами і студентами Донецького національного університету, який восени минулого року переїхав до міста над Південним Бугом. «Знаю, що колективи закладів Вінниці знаходять резерви для поселення студентів у гуртожитки, але питання житла для студентів і викладачів залишається відкритим, — наголосив Петро Порошенко. — Я доручу Міністерству освіти і науки та обласній державній адміністрації опрацювати всі можливі варіанти для покращення ситуації, в тому числі із залученням міжнародної допомоги».
Глава держави і керівник парламенту побували у Військово-медичному клінічному центрі Міноборони. Спілкувалися з пораненими бійцями. Дякували бійцям за мужність. Дев’ятеро з них отримали з рук Президента іменні годинники. Загалом із часу військового конфлікту на Донбасі у згаданому медичному закладі пройшли лікування понад дві тисячі учасників АТО.
У колективі Казенного науково-виробничо-го об’єднання «Форт» МВСУ глава держави і керівник парламенту ознайомилися з новими зразками зброї, проблемами, що потребують розв’язання на рівні держави для вдосконалення виробничого процесу. Запевнили колектив у максимальному задоволенні потреб підприємства, що працює на оборону держави в час протистояння з агресором на Донбасі.
Вінниця.

ДОВІДКОВО 

Новий голова Вінницької ОДА Валерій Коровій (на знімку) — депутат облради, кандидат економічних наук, заслужений економіст України. Очолював управління економіки облдержадміністрації, працював заступником, а також першим заступником голови Вінницької облдержадміністрації. З липня 2014-го — на посаді заступника міського голови Вінниці.
Загалом його кандидатуру позитивно оцінюють на посаду керівника області. Такої думки дотримуються представники майже всіх фракцій у Вінницькій обласній раді. У заслугу ставлять досвід роботи на керівних посадах у регіоні, знання ситуації, зокрема больових точок економіки краю, а також вміння знаходити компроміс у розв’язанні непростих проблем. Як висловився один з обласних депутатів, пан Коровій у дискусії з опонентами намагається переконувати аргументами фактів. Толерантність у спілкуванні — також один із «козирів» нового керівника Вінниччини.

 

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, директор Казенного науково-виробничого об’єднання «Форт» МВС України генерал-майор Віктор Писаренко, Президент України Петро Порошенко під час відвідання «Форту».


Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).