Донецька залізниця не пройшла перереєстрацію на території, підконтрольній українській владі, і протягом тривалого часу не забезпечує ефективного управління залізничним транспортом у регіоні. Про це йшлося на спеціальній нараді у заступника голови Донецької обласної державної адміністрації Михайла Нечепорука. Обласна влада пропонує Міністерству інфраструктури розірвати контракт із начальником Донецької залізниці. Територіальному підрозділу СБУ доручено перевірити діяльність керівництва магістралі на предмет можливої причетності до пособництва діяльності незаконних збройних формувань.
Як писав «Голос України», попри указ Президента України та розпорядження уряду, керівництво Донецької залізниці не переїхало до Красного Лиману, а продовжує працювати в окупованому Донецьку. В будівлі управління залізниці сидить людина, котра називає себе «міністром транспорту ДНР», та контролює всю роботу підприємства. До підрозділів магістралі на підконтрольній українській владі території надходять вказівки на бланках так званого міністерства транспорту ДНР.
Крім того, за підсумками наради вирішено організувати доставку на Вуглегірську ТЕС 300 вагонів вугілля, що стоять на станції Красний Лиман. Нині через ситуацію навколо Дебальцевого на Вуглегірській ТЕС, розташованій у сусідньому Світлодарську, почалися перебої із постачанням палива. Представникам Укрзалізниці та теплової станції доручено перевірити стан дороги на перегоні Попасна — Світлодарськ.
Донецька область.