Вечірнє засідання 2 березня


Учора народні депутати працювали над законопроектами, які передбачають поправки до Державного бюджету на цей рік.


Журналістів на засідання комітетів та фракцій, де обговорювали зміни, не пускали. Ще напередодні стало відомо: обговорення головного кошторису країни розпочнуть у сесійній залі о 16-й годині. Однак незадовго до вечірнього засідання депутати з фракції Радикальної партії Олега Ляшка разом зі своїм лідером заблокували трибуну Верховної Ради. У залі розмістили плакати із написами «Мародера Гонтареву у відставку», «Досить знищувати гривню» тощо. У кулуарах парламентарії роздавали коментарі про необхідність відкорегувати головний кошторис країни. 
«Нині рівень інфляції в країні сягає майже 28 відсотків, — сказав позафракційний народний депутат Юрій Дерев’янко. — Деякі експерти кажуть про більш як 200 відсотків». За його словами, причина такої ситуації криється у бюджеті, «ухваленому наспіх».
О 16.00 Перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що на цьому етапі тривають непрості, але результативні консультації з приводу законопроектів, які необхідно прийняти. Через це засідання перенесли ще на годину. Андрій Парубій звернувся до колег із проханням обговорити цю проблему в робочих групах. «О 17.00, якщо пан Ляшко розблокує трибуну, ми розпочнемо результативну роботу», — сказав він. Однак на момент здачі номера представники фракції Радикальної партії продовжували стояти біля трибуни.
Продовження читайте в наступному номері.


Фото Олександра КЛИМЕНКА.