У колективі Амвросіївської школи-інтернату відбувся поминальний обід на згадку про колишнього вихованця закладу Сергія Кривошеєва, який загинув у транспортному літаку Іл-76, збитому під Луганськом 14 червня. В інтернаті майбутній десантник навчався з 1 по 9 класи, і школа стала його другою домівкою. Вчителі згадують про вихованця як про надійного хлопця з сильним характером справжнього спортсмена.

Так склалося, що п’ятеро дітей родини Кривошеєвих — троє сестер і двоє братів — рано залишилися самі. В інтернаті нині живуть і навчаються сестри Сергія: Катя — в десятому класі, Аліна — у восьмому, Саша — у шостому.

— Сестрички завжди пишалися братом і з великим нетерпінням очікували на кожен його приїзд, — розповів директор школи-інтернату Володимир Хоботов. — Коли військова частина стояла неподалік Амвросіївки, в кожне звільнення Сергій приходив до сестер, приносив їм цукерки і подарунки. Уболівав за них на конкурсах, адже дівчата талановиті: співають, танцюють. Аліна займається гирьовим спортом, навіть стала бронзовим призером юнацького чемпіонату України і брала участь у шоу «Україна має талант». У них уся родина обдарована, дуже здібні діти.

До армії Сергій, який здобув фах електрогазозварювальника в професійному училищі, пішов свідомо. «Хотів почати з елітних десантних військ, був упевнений, що його як спортсмена туди візьмуть, — пояснив старший брат десантника Максим. — Пам’ятаю, він приїздив підтримувати мене, коли я виступав на змаганнях із боксу. Виграв тоді, брат так радів! Це була наша остання зустріч».

В армії був снайпером, кулеметником, а згодом — механіком-водієм БМД. Перше бойове хрещення хлопець отримав під Слов’янськом. За словами рідних, він не висловлював страху і будував плани на майбутнє. У серпні цього року Сергію виповнилося б 19. У день загибелі зателефонував брату. Повідомив, що в частині — термінові збори. «Можливо, кудись до іншого місця перекидатимуть. Я потім звідти подзвоню».

Але наступний дзвінок був уже від воєнкома. Максим почув, що брат трагічно загинув під Луганськом. Ця звістка приголомшила і сиріт, і весь колектив школи-інтернату в Амвросіївці. «Війна... Раніше це слово було для нас умовним поняттям і асоціювалося з минулим. Тепер війна поруч із нами: вона увійшла до нашого життя, до наших будинків, вона забирає життя і позбавляє останньої надії», — зазначає у прощальному слові колектив інтернату. Три сестри і брат осиротіли вдруге, і це горе поділяє з ними вся Україна.

На знімку: Сергій Кривошеєв.

Фото надане автором.