Учорашнє засідання Кабінету Міністрів розпочалося з інформації міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо вибуху на полтавській ділянці української газотранспортної системи. 
«В ході вивчення обставин події головною причиною і головним аспектом нашої уваги, слідчих органів і органів надзвичайних ситуацій є зовнішнє втручання. Ми припускаємо, що вибуховий пристрій було закладено під основу бетонної опори трубопроводу, після чого сталося два коротких вибухи і потім великий вибух», — повідомив А. Аваков та зауважив, що там, де сходяться чотири труби, випадкових вибухів не буває.
Враховуючи існуючу небезпеку, прем’єр Арсеній Яценюк доручив Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки України, НАК «Нафтогаз Україна» та «Укртрансгазу» терміново посилити охорону українських газогонів.
А. Яценюк також додав, що йому «абсолютно зрозуміло, хто зацікавлений в тому, щоб підірвати довіру до української ГТС». Проте, на його переконання, зробити це нікому не вдасться, бо Україна виконувала і виконуватиме всі свої зобов’язання щодо транспортування природного газу.
Водночас прем’єр нагадав про пропозицію європейським партнерам спільно модернізувати та експлуатувати українську ГТС. «Ми запропонували, щоб постачання газу і прийом газу здійснювався на кордоні Україна—Росія, а не на кордоні Україна—ЄС».
А щоб зняти будь-які запитання, глава уряду доручив Міненерговугілля запровадити спільний з європейськими партнерами облік як постачання природного газу територією України, так і його наявності в газосховищах України.
Стосовно нинішньої ситуації із транспортуванням газу, то заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Вадим Уліда повідомив, що транзит газу до Європи переведено на газопровід «Прогрес» та що його поставки здійснюються в нормальному режимі.
Під час засідання уряду А. Яценюк привідкрив інформацію про тримісячну роботу Державної служби фінансового моніторингу.
За його словами, фінансова розвідка виявила 42 компанії-нерезиденти, зареєстрованих на Кіпрі, в Панамі, у Великобританії, Белізі, Сейшелах, які напряму пов`язані з екс-президентом Віктором Януковичем та його найближчим оточенням. «Вищевказаними компаніями з 2010-го по 2013 рік через рахунки, відкриті в банках однієї з сусідніх країн, загалом перерахована сума в розмірі 16 мільярдів гривень», — повідомив глава уряду та додав, що разом з фінансовими розвідками США, Великобританії, Латвії, Кіпру і Панами також виявлено всі прізвища високопосадовців та уповноважених ними осіб на управління компаніями і цими коштами.