Івано-Франківськ

Прикарпатська міліція вчить вкладників, як донести заощадження додому

УМВС України в Івано-Франківській області звернулося до вкладників Ощадбанку: під час перереєрестрації та виплат компенсацій дотримуватися певних правил, щоб не стати жертвами кишенькових злодіїв, аферистів та грабіжників. Зокрема, правоохоронці радять людям не лічити купюри на виду, тримати гаманець у внутрішній кишені, не довіряти випадковим людям отримувати гроші за дорученням, уникати безлюдних місць, звертати увагу на номерний знак, сідаючи в таксі чи маршрутки, не демонструвати водієві вміст свого гаманця. Варто також подбати, щоб на зупинці автотранспорту чи біля будинку людей похилого віку, а саме такими є переважна більшість вкладників, їх зустрічали родичі чи знайомі. Поради не надто складні, кажуть міліціонери, але дають впевненість, що свої вистраждані заощадження вкладники донесуть додому.

Дарина НАЗАРЧУК.

Житомир

Вкрав ноутбук, бо нe навчили читати

Десятирічний хлопець вкрав ноутбук з кабінету стоматологічної поліклініки. Дорогу техніку, що коштує близько чотирьох тисяч гривень, він продав на вулиці випадковому перехожому всього за 200 гривень. Працівникам міліції вдалося затримати і цього хлопця, і покупця. Під час розслідування виявилося, що, хоча його ровесники навчаються вже в четвертому класі, хлопець досі вважається першокласником, майже не вміє читати й писати, бо у школі його бачили дуже рідко. А все тому, що в сім’ї на нього не звертали уваги. Нині вирішують питання про позбавлення батьків батьківських прав.

Олексій КАВУН.

Чернігів

Шахрай «кинув» чернігівців на 20 тисяч гривень

Інтригуючу аферу вдалося розкрити чернігівським правоохоронцям. До міста приїхав енергійний молодик, який улаштувався на роботу в меблеву фірму. Він одразу вразив її працівників своєю ініціативністю та працьовитістю. А документи обіцяв пред’явити через два тижні (мовляв, їх йому надішлють). На ноутбук він «скачав» усіх клієнтів меблевиків. Невдовзі замовники давали новому співробітникові аванси за виконання роботи. У такий спосіб шахрай зібрав 20 тисяч гривень і поїхав спокійно у Луцьк до дружини. Як з’ясувало слідство, подібні оборудки зловмисник уже прокрутив в Івано-Франківську та Луцьку. Тепер йому доведеться відповідати за скоєне перед законом.

Сергій ПАВЛЕНКО.