До редакції газети «Вечерняя Макеевка» у вівторок завітали двоє озброєних чоловіків, які назвалися представниками «служби безпеки» самопроголошеної «Донецької народної республіки». «Гості» зайшли до кабінету головного редактора Марії Семенової. В цей час у кабінеті перебувала директор підприємства «Преса Макіївки» (до складу якого входить газета) Лариса Бутова. Обох керівників бойовики забрали зі словами: «Командир хоче поговорити».
Співробітники редакції розповіли «Голосу України», що візит представників «ДНР» стався близько 11 години, на момент підготовки інформації головний редактор не повернулася. Колеги по газеті зазначили, що телефон керівника включений, Марія Семенова відповідає коротко: «Чекаємо на командира». І так майже п’ять годин.
У редакції губляться у здогадках, яка саме публікація викликала незадоволення сепаратистів. Газетярі кажуть, що писали про події об’єктивно — незважаючи на загострення ситуації в місті, захоплення будівлі СБУ так званою «Російською православною армією», відставку міського голови та інші резонансні події.
«Сьогодні, в День журналіста, потрібно відверто сказати те, що довго вдавалося замовчувати: для нашої роботи настали страшні часи, — писала 6 червня в редакторській колонці Марія Семенова. — І зовсім не від того, що, опинившись у гарячій точці, можеш «піймати» сліпу кулю. Якщо таке трапиться — легко потрапиш до числа героїв (така пільга воєнного часу). Страшно інше: ти не можеш сказати майже нічого з того, що чекає від тебе читач». «Яка свобода слова, якщо панує над тобою чорний гумор останнього часу: «В роті без зубів язику вільніше», — зазначала журналістка.
Про зникнення свого журналіста Олександра Перемота повідомило у вівторок інтернет-видання «УРА-Інформ. Донбас». Колега робив фоторепортаж, перебуваючи біля захопленої бойовиками будівлі прокуратури Донецька. Після 13 години зв’язок із журналістом зник. За даними видання, його утримують у будівлі прокуратури. Про події повідомили владу міста і керівництво міліції. «Представники самопроголошеної Донецької народної республіки відмовилися давати нашому виданню інформацію за інцидентом, оскільки ми не є ЗМІ, акредитованим ДНР», — зазначають журналісти.