У прикордонних районах Одещини працюють канали сусідніх республік, у тому числі й заборонені Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Про це йдеться у звіті за 2014 рік представництва Національної ради в області.
У прикордонних районах Румунії, ПМР і Молдови встановлені потужні передавачі, тож вони своїми програмами й охоплюють значну територію Одеської області. Треба зазначити, що молдовські ретранслятори мають більшу потужність і передають не тільки молдовські програми, а й перший національний канал Румунії з Бухареста. Водночас ретранслятори, встановлені в ПМР, приймають і подають на Україну російський канал «ОРТ». Зокрема, його вільно можуть бачити в Роздільнянському районі. У регіоні працює також «Радио Россия», «Российское международное радио», «Интер ПМР», телеканали «ТК ПМР», «Россия» і «ОРТ-1».
У Нацраді для розвитку регіональної мережі Одеської державної ТРК вирішено прорахувати і провести конкурс на пакет частот у деяких районах, а також збільшати потужності передавачів.
Одеська область.