У неділю Миколаїв поховав першого свого воїна, який героїчно загинув на Сході країни, — десантника Сергія Татаринова, головного сержанта взводу аеромобільно-десантного батальйону 79-ї Миколаївської бригади Високомобільних десантних військ ЗС України.

Звичайний міський двір, яких багато в Миколаєві. Він переповнений людьми, військовими й цивільними, потопає у квітах... Тут жив Сергій, і тут місто попрощалося зі своїм героєм. Нагадаємо, що 12 червня військовослужбовці 79-ї окремої аеромобільної бригади потрапили в засідку терористів поблизу україно-російського кордону на Донбасі. У результаті бою загинули двоє десантників, ще 21 був поранений.

Одним із двох загиблих і став наш Сергій Татаринов — простий миколаївський хлопець, веселий, добрий, надійний. Син, чоловік, друг, турботливий батько. Сиротами залишилися його 10-річна дочка (на знімку вгорі) і 7-річний син. Осиротіли дружина й мати. Ще недавно Сергій разом з родиною будував плани на майбутнє і зовсім не думав про політику, але все змінилося в один момент. І три місяці тому він пішов в армію, захищати Батьківщину, свій дім, сім’ю. І не повернувся з війни...

Так хочеться вірити, що нічого не змінилося. І неможливо, просто немислимо уявити собі, що десь, зовсім недалеко, іде справжня війна — там стріляють, підривають, убивають. У Миколаєві пронизливо світить пекуче сонце, цвітуть троянди і достигають вишні в рідному дворі Сергія Татаринова. Він ніколи більше сюди не повернеться. Він не повернувся живим з бойового завдання.

Сергія поховали на міському цвинтарі, віддавши героєві всі належні військові почесті. Проводити земляка в останню путь прийшли кілька сотень миколаївців, більшість із яких не були з ним за життя навіть знайомі. Йому було лише тридцять років.

Горе об’єднало людей — знайомих і незнайомих. Прощалися із Сергієм по-чоловічому, без зайвих слів — гарна риторика недоречна в такий момент. Його проводжали в останню путь рідні й близькі, воїни 79-ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади, керівники міста й області, народні депутати, активісти Народного ополчення і Добровільної народної дружини, прості миколаївці. Після відспівування жалобна хода пройшла вулицями міста.

Вічна пам’ять! Герої не вмирають!

Для тих, хто може допомогти вдові й дітям Сергія Татаринова, повідомляємо реквізити.

Для фізичних осіб — карта ПриватБанку 4149 4378 4151 0231 Татаринова Ольга Володимирівна.

Для юридичних осіб — р/р 29244825509100 у ПриватБанку, МФО 305299 код ЄДРПОУ 14360570

Гаряча лінія 79-ї аеромобільної бригади — 093 638 41 78.

У день похорону із зони дії АТО прийшла нова сумна звістка — у бою за Донбас поранили ще одного десантника із 79-ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади. Іде війна, і всім нам дуже потрібна перемога. Щоб син і дочка Сергія Татаринова, усі наші діти росли в мирній, вільній і щасливій країні.

Фото Вікторії ТОНКОВИД.