На гроші від продажу «Криворіжсталі» побудовано діагностичний центр

У Кривому Розі розпочало роботу комунальне підприємство «Криворізький медичний діагностичний центр». Це єдина в Дніпропетровській області медична установа, призначена для проведення інструментально-апаратних і лабораторних досліджень, здійснення яких неможливе в умовах поліклінік і стаціонарних медустанов. Будівництво центру стало можливе завдяки тому, що частину коштів, отриманих містом від приватизації комбінату «Криворіжсталь», було спрямовано на потреби металургів, гірників і їхніх сімей.

Із загальної проектної вартості будівництва в 35,2 млн. грн. на придбання високоякісного медичного обладнання було витрачено 27,2 млн.

Михайло СКОРИК.

Кривий Ріг

Дніпропетровської

області.

Шоколад і м’ясо розвивають інтелект

Найкращий спосіб розвинути інтелект — споживати холодне м’ясо і шоколад, а також займатися сексом. Так стверджують автори книги «Навчіться тренувати мозок» Террі Хорн і Саймон Уттон.

А от перегляду мильних опер, спілкування зі скигліями та дієт на основі знежирених продуктів слід уникати, якщо хочете підвищити свої розумові здібності. Загальноприйняте твердження про те, ніби з віком працездатність мозку неминуче погіршується, не відповідає дійсності, з цим явищем можна боротися. Більшість висловлених у книзі суджень грунтуються на вивченні хімічних сполук, які виділяються в організмі в результаті певних занять.

Автори пишуть, що секс підвищує вміст у крові гормону окситоцину, який змушує мозок людини знаходити неординарні рішення, стимулює креативне і логічне мислення. Що ж до харчування, то, як стверджують автори, у темному шоколаді було виявлено магній і антиоксиданти, які поліпшують постачання мозку киснем. Також рекомендується їсти на сніданок холодне м’ясо. Це сповнює організм енергією і сприяє кращому всмоктуванню поживних речовин.