Сучасну бактеріологічну лабораторію третього рівня діагностики туберкульозу відкрито в Закарпатському обласному медичному територіальному об’єднанні «Фтизіатрія».
— Реконструкція приміщення під нову лабораторію розпочалася два роки тому, — розповідає керівник «Фтизіатрії», депутат обласної ради Василь Скрип. — Тоді голова облради Іван Балога з депутатами-медиками оглянув наш заклад і пообіцяв сприяти. За два роки на його оновлення з обласної скарбниці виділено два мільйони гривень.
Хоча Закарпаття за рівнем захворюваності на туберкульоз і вважається благополучним регіоном, але нова лабораторія значно поліпшить роботу медиків-фтизіатрів, покращиться й профілактика захворюваності. Якщо дотепер на старому обладнанні на результати аналізів чекали понад два місяці, то європейська апаратура дасть змогу це зробити за... півгодини. До речі, всі працівники лабораторії пройшли стажування в Києві, а її керівник Любов Лазорик — у Ризі.
Обладнання заклад отримав у рамках глобальної програми боротьби з туберкульозом. Його орієнтовна вартість — півтора мільйона гривень, повідомили в обласній раді. 
«Це одна з кращих лабораторій в Україні. В нинішніх умовах це доволі неординарна подія. Ще два роки тому ця будівля була зовсім інша — а нині це заклад європейського зразка. І насамперед закарпатська «Фтизіатрія» успішно розвивається завдяки активній професійній роботі Василя Скрипа і команди медиків», — зазначила керівник центральної референс-лабораторії МОЗ Анна Барбова, яка взяла участь в урочистому відкритті разом із завідувачем лабораторії мікробіології Національного інституту фтизіатрії та пульмонології імені Ф. Яновського Національної академії медичних наук України Олександром Журилом.
 
Ужгород.
 
На знімку: під час відкриття лабораторії.
Фото надано прес-службою облради.