На півдні Донецької області поновилися зіткнення між українськими військовими та терористами. Досить спекотно вчора було в Маріуполі. У результаті спеціальної операції військові взяли під контроль опорні пункти бойовиків, а також звільнили захоплені будівлі. Про це повідомили у прес-службі МВС України.

Керівник відомства Арсен Аваков відзвітував: «Спеціальна операція з ліквідації укріплень бойовиків, звільнення захоплених будівель та розблокування центру Маріуполя розпочалася близько 5 години ранку. Район оточили. В операції брали участь підрозділи Нацгвардії України, спецпідрозділи МВС «Азов» та «Дніпро-1». Блокпост навколо міста забезпечують військові Збройних сил. Підбито БРДМ (на знімку), знищено снайперські точки терористів. Вулиця Георгієвська звільнена від барикад. Чотири бійці спецпідрозділу поранені, один з них у тяжкому стані.

Дещо уточнив цю інформацію і командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко. «Взято кілька укріплених будівель. Захоплено зброю і вибухівку. Барикади, що оточували укріплені будівлі, де засіли озброєні бойовики, розтрощено з великокаліберних кулеметів. Знищено п’ять терористів. Втрат серед бійців АТО немає. Периметр щільно оточений. Бойовикам запропоновано здатися. У разі відмови буде штурм. Коли по російських каналах істерично кричали про «карателів на броньовиках Приватбанку», вони говорили «правду». Тільки адресат переплутали — броньовики, вкрадені в різних банках, масово використовувалися терористами», — написав він у Фейсбуці.

За оперативними даними керівника групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, в зоні антитерористичної операції учора сталося ще ряд бойових зіткнень сил АТО з бойовиками. В ході операції четверо українських силовиків загинуло. Поранених — 31. «Українськими силовиками підбито два танки, які раніше прибули в розпорядження бойовиків із Росії. Також силами АТО знищено три БТРи; дві вантажівки, що перевозили бойовиків і зброю; дві одиниці автотранспорту з встановленими великокаліберними кулеметами ДШК. У прикордонних районах з Росією силами АТО блоковано й захоплено три автоколони, що вторглися з Росії. Захоплений автотранспорт перевозив боєприпаси і зброю, що призначалися для терористів. Точних даних про втрати терористів немає», — написав експерт.

Одночасно з подіями на півдні Донецької області вчора йшов бойовий марш Збройних сил, прикордонників і Нацгвардії по повному перекриттю кордону в районах прориву. Принаймні про це поінформував у соцмережі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. «Пройдено понад 120 км. Захоплено близько 10 КамАЗів терористів з озброєнням, розбито опорні точки. Операція на кордоні триває», — зазначив міністр.

Фото з твіттера Євромайдана.