Потужний вибух пролунав у четвер пізно увечері в центрі Донецька. Підірвано мікроавтобус поруч із будівлею захопленої облдержадміністрації. За повідомленням департаменту охорони здоров’я ОДА, потерпіли семеро осіб, які перебували поблизу. Поранених доставлено до медичних закладів. Пізніше прес-служба самопроголошеної «Донецької народної республіки» заявила, що невідомі підірвали автомобіль «спікера Верховної Ради ДНР» Дениса Пушиліна. «Охоронці Пушиліна поранені, один із них перебуває в дуже тяжкому стані», — зазначили в прес-службі. Сам лідер сепаратистів цього дня перебував у Москві й залишився живим. За деякий час стало відомо, що троє потерпілих померли в лікарні. 

Цього ж вечора донеччани активно обговорювали новину про появу в обласному центрі танків під російським прапором. Колону із трьох танків та однієї вантажівки з бійцями помітили на шосе, що з’єднує Макіївку з Донецьком. Броньовані машини раніше бачили в районі Сніжного, де в середу та четвер залишалася відкритою ділянка українсько-російського кордону. Саме шахтарське місто перетворилося на укріплений район бойовиків: під їхнім контролем перебувають кілька адміністративних будівель. «Штаб» розташований в управлінні Пенсійного фонду. 

Читачі «Голосу України» Іван та Надія Довгі зі Сніжного розповіли, що на околиці міста обстановка спокійна.

— Телефонує сусідка: мовляв, тікай швидше до підвалу, місто бомбитимуть! Я саме була на дачі, примчала додому, а тут тихо, — пригадує Надія Іванівна. — І зараз на базар поїду. На базарі почали з’являтися озброєні люди, росіяни. Групами, по 5—6 осіб. Нас не чіпають — кажуть, приїхали захищати. Питали, де знайти карту Сніжного. Люди їм овочі, ягоди передають, підгодовують. А тікати — куди ми втечемо? Кинеш хату — усе розтягнуть.

За словами співрозмовниці, місто розділилося: «Одні за росіян, інші за українців. А пенсію чоловіку вчора принесли, хоча Яценюк і казав, що у Сніжному припиняють виплачувати. Вчора біля магазину жінка якась почула про це, кинулася до банкомата — перевірити. Є пенсія, і гроші є».

Ще один мешканець Сніжного Олег Бугаш каже, що в четвер відгомін бою було чути, але у п’ятницю все стихло.

Неспокійною видалася ніч у Маріуполі, де розпочалася активна фаза антитерористичної операції.

— Близько четвертої ранку почалася стрілянина. Великокаліберні кулемети, гранатомети... Дуже сильно. Вибили терористів із ліцею технічного університету, знищили блокпост на вулиці Грецькій. Там було дуже міцне укріплення, бетонні блоки з обох боків.  Зараз українських військових у місті не видно, але все стихло, — поділився спостереженнями мешканець Маріуполя Сергій.

Він додав, що більшість городян схвально ставиться до дій військових: «Людям хочеться, щоб швидше прибрали цих бойовиків. Бо ті грабують по повній програмі: заходять до банків, «віджимають» автомобілі, які в кредиті. Мережу заправних станцій узяли під свій контроль. Приходять до підприємців і кажуть: мовляв, ми вас охоронятимемо, будете платити стільки-то щомісяця. І підприємці платять. А не заплатиш — спалять, пограбують».