ЗАКОН УКРАЇНИ
 

Верховна Рада України постановляє:
І. Внести до Закону України «Про захист суспільної моралі» (Відомості Верховної Ради України, 2004 р., № 14, ст. 192; 2010 р., № 10, ст. 105; 2014 р., № 20-21, ст. 712; 2015 р., № 2-3, ст. 12) такі зміни:
1. У другому реченні частини першої статті 2 слова «спеціально уповноваженим органом виконавчої влади у сфері культури та мистецтв» замінити словами «центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері культури».
2. У частині першій статті 8 слова «за наявності позитивного висновку Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, і» виключити.
3. Частини сьому і восьму статті 9 викласти в такій редакції:
«Реєстрацію кіно-, аудіо- і відеопродукції, що має обмеження глядацької аудиторії, здійснює центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері кінематографії. Відомості про реєстрацію такої кіно- і відеопродукції включаються до державного реєстру фільмів.
Реєстрацію спеціалізованих засобів масової інформації сексуального чи еротичного характеру здійснює центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації друкованих засобів масової інформації».
4. Статтю 10 виключити.
5. У частині першій статей 11 і 12 слова «за наявності позитивного висновку Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі і» виключити.
6. У статті 13:
1) частину другу виключити;
2) у частині сьомій слова «позитивного висновку Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі на кожен вид такої продукції» виключити;
3) у частині восьмій слова «позитивного висновку Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі» виключити.
7. У статті 15:
1) назву та частину першу викласти в такій редакції:
«Стаття 15. Контроль у сфері захисту суспільної моралі
Контроль за додержанням вимог цього та інших законів у сфері захисту суспільної моралі в межах своєї компетенції здійснюють Міністерство внутрішніх справ України, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері культури, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері кінематографії, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, державну політику у сфері державної митної справи, державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства, Державний комітет телебачення і радіомовлення України та Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення»;
2) після частини першої доповнити новою частиною такого змісту:
«Громадський контроль за додержанням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі здійснюють творчі спілки, які діють у сфері культури та мистецтв, журналістики. Держава забезпечує фінансову підтримку здійснення громадського контролю за додержанням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України».
У зв’язку з цим частини другу - п’яту вважати відповідно частинами третьою - шостою.
8. Статті 17-20 виключити.
ІІ. Прикінцеві положення
1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
2. Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом:
привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;
забезпечити перегляд і скасування міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів, що суперечать цьому Закону.


Президент України П. ПОРОШЕНКО.


м. Київ, 
10 лютого 2015 року. 
№ 173-VІІІ.