«Основний інстинкт» по-макіївськи

«20 років, незаміжня студентка шукає хлопця без мети створення сім’ї, дуже любить займатися сексом». Молодий мешканець Макіївки і не підозрював, чим завершиться його спроба познайомитися із симпатичною дівчиною, чию анкету він побачив на інтернет-сайті. На фотографії, розміщеній у мережі, незнайомка була оголеною. Між Наталею і Миколою зав’язалося листування, і невдовзі молоді люди вирішили зустрітися «в реалі».

Перша зустріч із «гарячою дівчиною» приємно здивувала макіївчанина: Наталія, мешканка одного із сіл Донецької області, виявилася досить вихованою, легкою у спілкуванні і не справляла враження «сексуально заклопотаної». Домовившись про наступну зустріч, пара розбіглася. Наступного разу Микола заїхав за новою знайомою після роботи, і вони разом на машині вирушили до Макіївки. По дорозі молоді люди прихопили пляшку коньяку, сік і шоколад, вирішивши приємно провести час у хлопця вдома. За чаркою точилася розмова про принади і труднощі студентського життя. Потім пара пересіла на диван і стала переглядати художній фільм. Втім, кінцівки так і не дочекалася і зайнялася інтимом.

Після любовних утіх кавалер заявив, що хоче спати, і запропонував дамі гроші на таксі. Однак та попросилася залишитися до ранку. На відміну від хлопця, дівчина спати не мала наміру, і гостинний господар поставив для неї DVD-диск із гумористичною програмою. За словами Миколи, він так і не зміг заснути під телевізор. Наталія начебто дивилася передачу і час від часу виходила на балкон курити.

Близько першої години ночі хлопець таки заснув, однак раптом прокинувся від пекучого і нестерпного болю в правому плечі. Шокований господар перевернувся на інший бік і раптом побачив дівчину, яка стояла над ним із закривавленим ножем у руках. В її очах були жах і розлюченість. Вона продовжувала завдавати удари ножем у різні частини тіла, не звертаючи уваги на благання зупинитися. Коли Микола простягнув руку, щоб захиститися від занесеного над головою леза, дівчина із розмаху проткнула ножем руку. В цей момент молодику вдалося завалити партнершу на спину. Утримуючи лезо ножа в долоні, господар просив гостю одуматися. Але та вирвалася і зі ще більшою агресією стала завдавати удари.

Потім дівчина штовхнула хлопця ногами в груди, і той упав із дивана. За час боротьби із Наталією Микола втратив достатньо багато крові і почувався слабким. Пересилюючи себе, він відповз до іншого краю кімнати. Відзначивши, що нападниця більше не наближається до нього, попросив включити світло в кімнаті. Дівчина включила, але забрала всі телефони, щоб поранений не міг ними скористатися. При світлі Микола побачив, що все його тіло у глибоких порізах і залите кров’ю. Він попросив свою мучительку викликати «швидку». Та стала дзвонити до служби «112» (номер для мобільного зв’язку). Однак карета «швидкої» чомусь не їхала. Микола наполягав, щоб йому дозволила особисто зателефонувати медикам, однак нова знайома лише виставляла вперед ножа і погрожувала.

Шанс урятуватися з’явився лише вранці, коли із крана пішла вода (ось випадок, коли за перерву у постачанні водою можна лише дякувати комунальникам!) Наталія вмилася у ванній від крові, перевдяглася і пішла із квартири. На той час Микола то непритомнів, то приходив до тями. В якийсь момент він знайшов сили доповзти до телефону і подзвонити батькам. Через десять хвилин потерпілого забрала «швидка».

Судово-медичний експерт констатував, що на тілі Миколи виявлені 22 ножові поранення, із них два — несумісні із життям. Зусиллями медиків хлопця вдалося витягти буквально з того світу. Зараз він перебуває на амбулаторному лікуванні. Завдяки професійним діям співробітників кримінального розшуку Центрально-міського райвідділу міліції Макіївки Євгена Андрєєва та Юрія Аврамчука протягом тижня інтернет-знайома була затримана. Дівчина намагається виправдати дії необхідністю самооборони: начебто спочатку на неї напав із ножем господар квартири, однак їй вдалося забрати знаряддя і завдати йому тілесних ушкоджень. Свої висновки має зробити слідство.

Як повідомили «Голосу України» в прес-службі Макіївського міськуправління міліції, зараз Наталія перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Її дії кваліфікуються як «умисне завдавання тяжких тілесних ушкоджень».

Ліна КУЩ.

Ті, хто мав охороняти ліс, видавали дозволи на його вирубку

Чернівецька область. За результатами перевірок Управління СБУ з’ясувалося, що двоє держслужбовців Управління лісового господарства ОДА видавали незаконні дозволи на вирубку лісу. Після таких дій незаконно вирубано 1856 кубометрів цінних порід деревини. До відповідальності притягнуто також трьох працівників екологічної інспекції та п’ятьох працівників лісової охорони, котрі всупереч своїм службовим обов’язкам замовчували ці факти. На винних складено протоколи про корупцію.

Сергій СУЛИМА.