Винесли гроші разом із сейфом

Волинська область. Зухвале пограбування однієї із філій Ощадбанку здійснено в Луцьку. Вночі невідомі пробралися до банківської установи, що на вулиці Привокзальній, і, зламавши замки, потрапили до приміщення. Оскільки гроші зберігалися в сейфі, то злочинці не знайшли нічого іншого, як забрати і його. Зважаючи на те, що вага сейфа 300 кілограмів і зручних ручок для перенесення він не мав, правохоронці вважають, що злодіїв було кілька.

У цій кримінальній історії насамперед дивує безпечність банкірів. Приміщення відділення не було обладнане спеціальною охоронною сигналізацією, а двері — не укріплені. А зламати на них захисну решітку викрадачам було неважко. За попередніми даними, така легковажність обійшлась фінансовій установі в 30 тисяч гривень. Це якщо не рахувати вартості сейфа і зламаних дверей.

Микола ЯКИМЕНКО.

Потайна дорога привела до справи

Житомирщина. Партію мобільних телефонів і косметики на загальну суму 670 тисяч гривень намагалися котрабандно переправити через українсько-білоруський кордон до своєї країни двоє громадян Білорусі. Для цього вони обрали, як їм здавалося, надійний канал — об’їзну дорогу в районі 30-кілометрової Чорнобильської зони. Але їх затримали співробітники по боротьбі з контрабандою Житомирської митниці спільно з бійцями прикордонного загону.

Олексій КАВУН.

Підпал дитячого будинку

Одеса. Через 11 хвилин після надходження на пульт чергового дзвінка про пожежу в дитячому будинку № 9 дві пожежні машини прибули на місце пригоди. Загоряння почалося на другому поверсі, площа пожежі становила 60 квадратних метрів. Горіли меблі, двері, а постіль дітей тліла від вогню. Під час пожежі в будинку перебувало 89 дітей і 19 дорослих. Їх евакуація відбулася організовано. Педагоги, технічний персонал дитячого будинку, одягши дітей, вивели їх у безпечне місце. Зараз вони в безпеці в іншому дитячому закладі. Через 50 хвилин вогнище загоряння було ліквідовано. Причиною пожежі названо підпал, вчинений невідомою особою. Дитячий будинок розташований у курортній зоні Одеси, за кількасот метрів від берега Чорного моря. Чи не ця географія стала причиною підпалу?

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Убив сина молотком

Рівне. Міліцейські зведення рясніють інформацією про сімейні «війни». Ось лише кілька повідомлень: 39-річна рівнянка скаржиться у міліцію, що її тривалий час б’ють донька і зять; 75-річну мешканку обласного центру Марію побив її 15-річний онук Сергій; у селищі Квасилів Рівненського району під час сварки на побутовому грунті від невістки добряче перепало свекрусі...

На жаль, нерідко такі конфлікти завершуються і трагічніше, як, скажімо, у селі Хорів Острозького району. Тут батько убив молотком свого 24-річного сина.

...У чужій сім’ї, звісно, не розберешся. Але мешканці села Хорів, обговорюючи цю трагічну подію, казали, що чули про часті сварки між батьком і сином. Сергія Анатолій С. ростив сам із трьох років — дружина не витерпіла кулаків чоловіка, втекла від нього до батьків у Росію (чому не взяла з собою сина, ніхто не знає). Друга дружина Анатолія теж не змогла ужитися з ним. Отак і жили удвох батько із сином, поки Сергій не привів у хату невістку.

У молодого подружжя теж, схоже, тривала, як кажуть, притирка характерів. Тож ще до трагедії невістка, побивши горшки з чоловіком, пішла до своїх батьків у сусіднє село. Як розвивалися події того серпневого дня, розповість слідчим Анатолій С. Одне достеменно відомо: чоловік був нетверезий, посварився вкотре із сином, а коли той заснув, убив його молотком. (Мешканці села Хорів, які прийшли провести Сергія в останню путь, казали, що голова в небіжчика була жахливо понівечена).

Після того, як голова Сергія почала нагадувати криваве місиво, Анатолій витягнув синове тіло надвір — хотів утопити в річці. Але небіжчик був важкий, тож убивця зайшов до сусідів, попросив у них підводу. Не приховував, що вбив сина, як і того, навіщо йому потрібна підвода. Жаху сусідам додало те, що Анатолій не каявся у скоєному.

Односельці повідомили про вбивство у міліцію і тепер слідчі спілкуються з Анатолієм.

Хоронила Сергія тепер уже його вдова...

Олександра ЮРКОВА.