Під час бойових дій у Слов’янську загинули двоє дітей — дівчинка шести років і хлопчик, на вигляд 12—14 років. Про це заявила журналістам виконуюча обов’язки заступника голови Донецької обласної державної адміністрації Олена Петряєва. За її словами, тіло хлопчика досі не упізнане і перебуває в бюро судово-медичної експертизи. Обидві дитини загинули внаслідок осколочних поранень і вибухової травми.

Загалом із початку антитерористичної операції в області дані про загиблих не є остаточними, оскільки чимало трупів вивозиться за межі області. Про приналежність померлих до тієї чи іншої сторони заступниця голови ОДА не каже: «Дуже важко зрозуміти, чи були це мирні громадяни, представники «ДНР», військові — тому що одяг різний. Це люди. Допомога надається в лікувальних закладах, незалежно від того, хто це».

Понад тисячу потерпілих звернулися по медичну допомогу. Машинами «швидкої» до лікарень доставлено 157 осіб. Зі Слов’янська евакуйовані всі лікувальні заклади, за винятком тих, які надають первинну допомогу. В місті закривається бюро судово-медичної експертизи. Мешканці намагаються залишити місто, переїжджають у тому числі до сусіднього Святогірська, де кількість населення різко зросла — з 5 до 25 тисяч осіб. Через це виникають проблеми із продуктами та вивезенням сміття, кажуть в облдержадміністрації.