Під час чергового артилерійського обстрілу пошкоджено насосну станцію першого підйому каналу «Сіверський Донець — Донбас», а двох співробітників смертельно поранено. Як повідомили в комунальному підприємстві «Компанія «Вода Донбасу», робота насосних агрегатів була зупинена, обслуговуючий персонал не міг працювати під обстрілом. Обстежити обладнання, відновити роботу насосної станції, доставити працівників і забезпечити їх зв’язком можливо лише в разі припинення вогню, кажуть комунальники. На період зупинки каналу водопостачання населених пунктів здійснюватиметься із резервних водосховищ, у крайньому разі, міста перейдуть на скорочений графік подачі води.

Обмеження у водопостачанні вже два тижні відчувають на собі мешканці півночі області — через пошкодження труб чи об’єктів енергопостачання в районі Слов’янська.
— Воду дають через день по 30—40 хвилин. Один день — лівобережний бік міста, другий день — правобережний. Тягаю воду з першого поверху на п’ятий. Світло поки що є, — розповіла про побутові клопоти голова громадської ради при Костянтинівській міській раді Любов Земскова.
За словами співрозмовниці, в місті запроваджено комендантську годину: заборонено з’являтися на вулиці без документів з 23-ї до 6-ї години. Сепаратисти, які контролюють владу в місті, пояснюють такі заходи боротьбою з мародерами. Горілку продають до 20 години, а після 23.00 усі торговельні заклади зачиняються.
Депутати міської ради звернулися до керівників держави із закликом припинити бойові дії на Сході та Півдні України. «Вважаємо, що влада зобов’язана повернутися за стіл переговорів і лише мирним шляхом знайти розв’язання суспільно-політичного конфлікту, врахувати вимоги протестувальників. Мова репресій і шантажу повинна змінитися конструктивним діалогом! Для чого вимагаємо сформувати групу, до якої повинні увійти депутати всіх рівнів Півдня і Сходу України, громадські лідери ДНР і ЛНР, представники ОБСЄ, ООН, найближчих країн-сусідів — Росії, Білорусі та інші, — для того щоб за їх участі негайно зупинити громадянську війну на Півдні і Сході України, терміново вивести українські війська та інші військові формування», — йдеться у зверненні.