Днями в столиці скоєно низку зухвалих пограбувань касирів супермаркетів на кілька тисяч гривень. Справу взяв під свій контроль начальник столичного головкому генерал-лейтенант міліції Олексій Крикун, котрий особисто виїжджав на місця злочину і ввів у дію план «Перехоплення».

Нині 27-річний затриманий перебуває в районному управлінні міліції, де проводиться слідство. За даним фактом порушено кримінальну справу згідно з ч.2 ст.187 Кримінального кодексу України («Грабіж»). Йому «світить» до 15 років ув’язнення.

Як розповіла «Голосу України» представник прес-служби УДСО при ГУМВС України в Києві Марина Котенко, події розвивалися динамічно. Перший дзвоник пролунав в черговій частині управління Державної служби охорони о 7-й год. 15 хв. Той, хто телефонував, повідомив, що в «Сільпо», на вулиці Героїв Дніпра, невідомий, погрожуючи касирові, викрав з каси велику суму грошей. Зловмисника в дверях помітив охоронець і спробував наздогнати. Але той уже від’їжджав на темно-зеленому таксі «Деу-Ланос». Через дві години аналогічний злочин було скоєно в «Сільпо» — на вулиці Малиновського. Свідок, 37-річний чоловік, не роздумуючи, кинувся на допомогу касирові, але був двічі поранений ножем. На пошуки таксиста було кинуто кращі сили. На місця пригод виїжджав начальник районного ВДСО Володимир Дятел і начальник райвідділу міліції Оболонського району Віктор Костенко.

«Дуже допомогла в розкритті злочину відеокамера, що була встановлена в першому пограбованому маркеті», — коментує ситуацію начальник Оболонського відділу Державної служби охорони майор міліції Володимир Дятел, котрий потім особисто затримав підозрюваного. «Фото зловмисника роздали нарядам групи затримання, що їх ми виставили у всіх великих маркетах Оболонського району».

О 12-й годині Володимирові Івановичу надійшла інформація, що на площі Дружби Народів біля «Великої Кишені» припарковано розшукуваний «Деу-Ланос». Володимир Дятел інтуїтивно зайшов у салон ігрових автоматів і одразу ж «вирахував» підозрюваного. В момент затримання той намагався позбутися ножа, що був у нього в кишені, але зробити це йому не вдалося.

За попередніми даними, сума збитків становить близько 9 тисяч гривень.