Члени Вінницької громадської організації «Туристичний клуб «Бідняжка» вже зібрали понад дві тисячі гривень на придбання приладу нічного бачення для військових.
— Ми консультувалися з військовими, і вони допомогли визначитися з маркою приладу, — каже керівник клубу Андрій Рибачок. — Йдеться про одну з модифікацій під назвою «Діполь-126», вартістю 16 тисяч гривень. Дорогувато, як для студентів, але сподіваємося, на наше прохання відгукнуться й ті, у кого зарплата більша, ніж стипендія. Тому інформацію про акцію розмістили у соціальних мережах. Зрештою, у Вінниці є виші, де навчається 10-15 тисяч студентів. Якби кожен пожертвував тільки по одній гривні, можна було б купити не один такий прилад.
Після придбання приладу студенти мають намір через своїх представників вручити його військовим, які нині борються з терористами у Слов’янську Донецької області.
— Процес вручення для нас не менш важливий, ніж збирання грошей, — продовжує пан Андрій. — Можна було б передати через військкомат, чи в інший спосіб, але для нас важливо зробити це, як то кажуть, з рук у руки. Щоб особисто побачити тих, хто зараз на передовій, подивитися їм в очі, відчути потиск долонь, передати вітання від студентів.
Бажаючі підтримати студентів можуть зробити благодійний внесок на номер картки ПриватБанку — 5168 7572 2777 9313 Пишна Ірина Петрівна. Готівку приймуть після домовленості про зустріч по телефону: 097 81 33 112.