Учора в приміщенні Київського державного театру оперети ветеринари урочисто — з офіційними поздоровленнями й концертом — відзначали своє професійне свято. Був і брифінг для журналістів.

Працівників мас-медіа здебільшого цікавив не звіт про успіхи Департаменту ветмедицини, а складна епізоотична ситуація у світі. Ще на одній, уже третій, британській фермі проводиться забій худоби через побоювання, що тварини можуть бути заражені вірусом ящуру. Раніше цю хворобу виявили на двох фермах у графстві Саррей. Знищено сотні заражених тварин.

Великий спалах ящуру був у Великобританії в 2001 році, нагадав глава Державного департаменту ветеринарної медицини України Григорій Іванов. Тоді острівна держава витратила понад 31 мільярд доларів, щоб подолати лихо й компенсувати збитки фермерів.

Але нашим співвітчизникам особливо боятись нічого. «Ми не торгуємо м’ясопродуктами з Британією», — запевнив Г. Іванов. Проте Держдепартамент ветмедицини оперативно зреагував на новий спалах захворювання: заборонив увезення з Великобританії на територію нашої держави сприйнятливих до ящуру тварин, сировини і продукції з них.