Обидві свої посади втратив виконувач обов’язків міського голови Дніпропетровська й секретаря міської ради Максим Романенко. Відповідне рішення прийняли сьогодні на сесії місцеві депутати.

За наявною інформацією, незважаючи на те, що на сьогодні було намічене проведення чергової сесії, Максим Романенко не тільки не з’явився на роботу, а й розпорядився перенести сесію на 18 березня. Водночас з’явилася вказівка нікого не пускати в будівлю міськради. Проте кворум було забезпечено: у сесійній залі зареєструвалися 84 депутати. Були присутні також народні депутати Борис Філатов, Віталій Купрій і Андрій Денисенко, які заявили, що піднімуться в робочий кабінет Максима Романенка, щоб довідатися про причини відсутності. Але в кабінеті його не виявили. Тому було ухвалено рішення обрати головуючим на сесії, що все-таки розпочалася, але з півгодинним запізненням, депутата міськради Галину Булавку.
Після цього народним обранцям запропонували проголосувати за постанову про припинення повноважень Максима Романенка у зв’язку з участю в корупційних схемах з розкрадання майна Дніпропетровська. Для цього обрали рахункову комісію. У залі встановили кабінки для таємного голосування, було надруковано 160 бюлетенів із трьома варіантами відповіді: «за», «проти» і «утримався».
Як показали підрахунки, 72 депутати проголосували за дострокове припинення повноважень, вісім — проти, троє утрималися, один бюлетень було визнано недійсним.

Дніпропетровська область.