Біатлон. У містах Контіолахті та Йоенсуу (Фінляндія) сьогодні стартує чемпіонат світу.
Збірна України на місце змагань прилетіла ще в понеділок. У її складі:
Сергій Семенов, Дмитро Підручний, Артем Прима, Артем Тищенко, Олександр Жирний, Дмитро Русинов; Валентина Семеренко, Юлія Джима, Ірина Варвинець, Яна Бондар, Анастасія Меркушина, Юлія Журавок, Ольга Абрамова.
На жаль, під запитанням участь у перших стартах олімпійської чемпіонки Юлії Джими.
— У Юлі була температура, а нині є підозра на бронхіт. Можливо, перші змагальні дні вона пропустить і готуватиметься тільки до естафети та індивідуальних перегонів, — розповів президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак.
Церемонія відкриття чемпіонату світу відбулася вчора на площі міста Йоенсуу. Свято почалося парадом. На сцені представили спортсменів із 40 країн. Перед учасниками і вболівальниками виступили Прем’єр-міністр Фінляндії Олександр Стубб та президент Міжнародної федерації біатлону Андерс Бессеберг.
Вечір завершився вражаючим шоу «Wіnner’s journey» з яскравим освітленням, спецефектами, звуками і в незабутній атмосфері. Присутніх своїми виступами порадували танцюристи й акробати.
Розклад стартів:
5 березня. Змішана естафета (2х6 + 2х7,5 км).
7 березня. Спринт. Чоловіки (10 км), жінки (7,5 км).
8 березня. Перегони переслідування. Чоловіки (12,5 км), жінки (10 км).
11 березня. Індивідуальні перегони. Жінки (15 км).
12 березня. Індивідуальні перегони. Чоловіки (20 км).
13 березня. Естафета. Жінки (4х6 км).
14 березня. Естафета. Чоловіки (4х7,5 км).
15 березня. Мас-старт. Жінки (12,5 км), чоловіки (15 км).
Ми щиро бажаємо нашій збірній успіху, високих результатів. Адже біатлоністи привчили нас до того, що стабільно здобувають нагороди на різних змаганнях найвищого рангу. Але чемпіонати світу — турніри особливі. Тому й приємніше буде вітати українські звитяги, якщо вони відбудуться. Сподіватимемося на них.