Лави Збройних Сил держави поповнили 150 освітян-резервістів Вінниччини.
За інформацією департаменту освіти облдержадміністрації, із названої кількості 113 учителів загальноосвітніх шкіл, 11 — з професійно-технічних училищ, троє працюють у школах-інтернатах. Захищають країну від сепаратистів та проросійських бойовиків 14 працівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та дев’ять викладачів вишів ІІІ-ІV рівнів акредитації.
— Частина призваних освітян проходять підготовку, а 57 беруть участь у бойових операціях, — уточнив заступник директора департаменту освіти Андрій Лисак. — Зустрічі з учнями і вчительськими колективами, коли педагоги повертається із зони АТО на ротацію, є найкращими і найефективнішими виховними годинами та уроками мужності.
Колеги освітян і їхні учні проводжають у нелегку дорогу з неодмінним побажанням повертатися живими. Крім того, всіляко намагаються допомогти матеріально для придбання необхідних засобів захисту. Учительські й учнівські колективи беруть участь у благодійних акціях на підтримку захисників держави. У низці шкіл плетуть захисні сітки, долучаються до виготовлення теплих шкарпеток, рукавиць, діляться продуктами харчування.

Вінницька область.