Так прем’єр Арсеній Яценюк охарактеризував під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів відмову допустити українські гірничорятувальні бригади до місця трагедії на донецькій шахті імені Засядька.
За словами глави уряду, Державна служба з надзвичайних ситуацій і Міністерство енергетики та вугільної промисловості одразу отримали доручення відправити гірничорятувальні бригади, щоб врятувати життя шахтарів, проте російські терористи не дали можливості шести українським гірничорятувальним бригадам допомогти витягнути людей: «Я публічно звертаюся до Російської Федерації: дайте вказівку пропустити наші гірничорятувальні бригади, щоб врятувати життя шахтарів». Прем’єр також повідомив: не подіяло й звернення до народного депутата Юхима Звягільського, котрий керував цією шахтою, щоб, можливо, використовуючи його авторитет, домогтися пропуску українських рятувальників. «На жаль, безперспективно, бо вони не цінують людське життя взагалі», — сказав глава уряду та доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості продовжувати переговори про допуск українських рятувальників до місця трагедії.
Кажучи про перспективи отримання кредиту МВФ, прем’єр поінформував про свою розмову з міністром фінансів США. «Всі попередні заходи, які треба було зробити і які передбачені нашою програмою співпраці з МВФ, виконані українським урядом. Тому очікуємо, що Рада директорів МВФ 11 березня проведе свої збори і в найкоротші терміни після позитивного рішення зможемо отримати додатковий фінансовий ресурс, який стабілізує як національну грошову одиницю, так і державні фінанси», — сказав 
А. Яценюк.
«Якщо ми будемо йти по кроку, як робимо це зараз, то 2016 рік нарешті стане роком відновлення країни», — сказав глава уряду та додав, що усвідомлює те, що прожити на 1 тисячу гривень з гаком дуже важко. Тож, щоб хоч якось зарадити людям, цього року на субсидії для малозабезпечених виділено 25 мільярдів гривень та додатково передбачені щомісячні виплати — 250 гривень для дітей до трьох років.
Також учора Кабмін вирішив припинити дію угоди між Україною та Російською Федерацією про малий прикордонний рух. «З 16 березня перетинати державний кордон можна буде виключно через міжнародні пункти пропуску, які повністю контролюються українською владою. Угода про малий прикордонний рух припиняється українською стороною», — сказав А. Яценюк та доручив Міністерству закордонних справ офіційно повідомити російську сторону про припинення дії цієї угоди.
«Це питання національної безпеки та контролю за переміщенням громадян, у першу чергу Російської Федерації, які, на жаль, приїжджають не з туристичною, а з терористичною метою і на цікавих туристичних автомобілях — російських танках. І туристичні агентства у них — Міноборони та ГРУ Російської Федерації», — заявив прем’єр.
Насамкінець глава уряду повідомив про два кадрові рішення — відсторонення від займаних посад керівника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина та голови Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка.