Музично-театральний проект, заснований спільно Київським національним академічним театром оперети та Бучанською міською радою, гармонійно поєднує у собі класичний формат та «open-aіr» («під відкритим повітрям»).

Днями відбувся другий міжнародний фестиваль «О-FEST 2014». У перший день учасників та гостей музичного дійства зустрічав центральний парк у м. Буча. Цьогоріч у фестивалі беруть участь провідні артисти, музиканти та диригенти більш як з 10 країн. Головна цікавинка «О-FEST 2014» — окрім оперети всі учасники виконують традиційну музику своїх країн.

Мета фестивалю — популяризація та розвиток мистецтва оперети, опери та мюзиклу у музично-театральному житті різних народів, пошук нових шляхів інтернаціонального культурного співробітництва. Захід покликаний розширювати гастрольну географію українських митців та колективів, а також залучати до співпраці з вітчизняними виконавцями представників європейської та світової культурної еліти.

За словами співголови оргкомітету фестивалю, художнього керівника Національної оперети, з. д. м. України Богдана Струтинського, «О-FEST 2014» має дві головні цілі: «Фестиваль покликаний об’єднати світ музикою, а також відкрити для світу Україну — як культурну, цивілізовану країну. Організовуючи та проводячи цей проект, ми робимо інвестицію у майбутнє, і, насамперед, у розвиток туризму та інтернаціонального співробітництва. Ми знімаємо страхи і побоювання, нав’язані інформаційною війною, зацікавлюємо і заохочуємо гостей з-за кордону приїхати до нас ще раз, щоб краще познайомитися з високим українським мистецтвом, з українськими традиціями, кухнею, побутом, щирими, доброзичливими і талановитими людьми».

Завершився фестиваль на головній сцені Національної оперети України грандіозним гала-концертом.

Вл. інф.

Виступає ансамбль грузинського народного танцю «Іберієлі».

Оперету виконує Соломія Приймак (Україна) та хор і балет Київського академічного театру оперет.

Фото Андрія Нестеренка.