Щодня ми кажемо одне одному: «Здрастуйте!», а значить — бажаємо здоров’я. Тільки звідки йому взятися, якщо сама система охорони здоров’я в Україні безнадійно хвора на недофінансування. Тому фірма «Кнауф Гіпс Донбас» у День медичного працівника зробила Артемівській центральній районній лікарні, а отже, і всім мешканцям міста і району, подарунок у вигляді сертифіката на суму 1 мільйон 850 тисяч гривень. Ці кошти підуть на придбання автомобілів «швидкої допомоги», медичного устаткування для центральної районної лікарні Артемівська.

— Наша фірма є стратегічним інвестором у виробництво будівельних матеріалів в Україні і несе соціальну відповідальність за ті території, де будуються її заводи, — каже генеральний директор ТОВ «Кнауф Гіпс Донбас» Олександр ГАВРИШ. — Нині таких підприємств два: у Києві та Соледарі. До керівництва підприємств звертаються по допомогу обласні держадміністрації, місцеві ради. Ми намагаємося йти назустріч. Це перша велика благодійна акція нашого підприємства. Дотепер ми будували завод, брали кредити, загальна сума інвестицій у виробництво за чотири роки становить майже 200 мільйонів доларів. У серпні 2006 року почав роботу завод з виробництва гіпсокартонних листів. З’явилися оборотні кошти, які ми можемо реінвестувати, а також виділяти на благодійні цілі. Але і раніше чимало коштів ми вкладали в розвиток соціальної інфраструктури Соледара: прокладено нові дороги, проведено освітлення на прилеглій до заводу території. Регулярно виділяли і гроші, і будівельні матеріали на ремонт шкіл і дитячих садків Соледара й Артемівська. Ми ніколи не забуваємо про потреби людей. Наприклад, заводу довелося ліквідувати котельню, і ми встановили індивідуальні системи опалення в більш як 300 квартирах, витративши на це 2 мільйони гривень.

— Наші медзаклади здебільшого мають потребу в сучасному лікувально-діагностичному устаткуванні. На його придбання і підуть виділені кошти. Якщо казати більш конкретно, наші лікарні поповняться реанімаційним обладнанням для пологових відділень, адже ми переходимо на європейські стандарти виходжування немовлят. Придбаємо наркозно-дихальну апаратуру, санітарний транспорт для всіх лікувальних установ, УЗД-апаратуру, цифровий мамограф. Одне слово, все те, на що держава протягом багатьох років не виділяє коштів, — каже головлікар Артемівської центральної районної лікарні Валентин Блєднов.

На знімку: головлікар Валентин Блєднов, глава Артемівської райради Віктор Данилов, генеральний директор ТОВ «Кнауф Гіпс Донбас» Олександр Гавриш, виконавчий директор ТОВ «Кнауф Гіпс Донбас» Ігор Меркулов.