Сльозотеча, закладання носа, кашель, чхання, висипання на шкірі... З такими скаргами в донецький «Госпіталь Сітько МРТ» цими днями звертаються багато пацієнтів. Різноманітними симптомами проявляє себе алергія. Це широко поширене захворювання, яке часто прогресує. І, на жаль, особливо актуальне для жителів регіону: у повітрі, яким дихає Донбас, — пилок квітів, дерев, бур’янів, тополиний пух, пил, відходи промислових підприємств.

— Водночас значна частина людей, що хворіють, не знає, з чим пов’язано їхній стан, — зазначає головний лікар госпіталю Ігор Червоний. — Багато хто помилково починає лікуватися від застуди чи лікувати в такий спосіб дітей. Поліноз у дітей супроводжується свербіжем і сльозотечею, водянистими прозорими виділеннями з носа, сильними нападами чхання, зниженою чутливістю до запахів (у підлітків старшого віку), диханням через рот, скаргами на свербіж у вухах, носоглотці та порожнині рота, темними колами під очима в період загострення. У малят може спостерігатися замаскований поліноз: закладення вух, аж до повної втрати слуху, без інших симптомів, іноді — із незначним почервонінням очей, частим почісуванням носа.

За роки роботи госпіталю тут накопичено чималий досвід у лікуванні алергії, до того ж без використання ліків (алергики зі стажем гідно оцінять цей момент). Метод мікрохвильової резонансної терапії (МРТ) відновлює амплітуду здорових коливань клітин і повертає їх до життя. Близько 30 параметрів імунної системи приходять у норму.

— Звертатися рекомендуємо за 2—4 тижні до початку захворювання чи в розпал хвороби. Профілактичний курс МРТ значно послабить прояви алергії. А якщо захворювання в розпалі, то вже протягом першого курсу на третьому—сьомому сеансі симптоми слабшають, а на десятому сеансі пацієнт буде практично здоровий. Повторний курс через 3—8 тижнів закріпить результат, — каже головний лікар.

Як немедикаментозний метод лікування, мікрохвильова резонансна терапія органічно поєднує принципи древньої китайської медицини і досягнення сучасної фізики і спрямована на відновлення роботи функціональних систем організму.

Автором зазначеного методу лікування є фізик-ядерник, доктор фізико-математичних наук, професор Сергій Сітько — засновник Київського науково-дослідного центру квантової медицини «Відгук». На жаль, хоча першовідкривачем став український вчений, лаври отримали його російські колеги: у 2000 році групі російських науковців присудили Державну премію в галузі науки і техніки «за розробку і впровадження апаратури для лікування і функціональної діагностики з використанням низькоінтенсивних електромагнітних коливань у міліметровому діапазоні довжини хвиль». Нинішнє ставлення з боку Міністерства охорони здоров’я також не може не дивувати: державне фінансування припинилося, з початку року працівники не одержують зарплату. А може, вся справа у приміщенні в центрі столиці, в якому розташовано «Відгук»? Інтереси хворих, як завжди, опинилися на останньому місці.

— Найкращим доказом успішності методу стали десятки тисяч вилікуваних пацієнтів, — зазначає Микола Козаков, голова правління ЗАТ «Асоціація «Темп», до складу якої входить донецький «Госпіталь Сітько МРТ». — Фахівці нашого науково-дослідного центру квантової медицини створили діагностичний комплекс «РЕМЕГ», який дає змогу під час першого візиту пацієнта виявити функціональні порушення й уточнити діагноз. Останнім часом ми впровадили нове програмне забезпечення: тепер лікар діагностує пацієнта не тільки до і після лікування, а і під час проходження курсу. Це дає можливість працювати більш «прицільно».

За 14 років роботи асоціація «Темп» виготовила, постачила і відкрила понад 20 кабінетів МРТ у сімох областях України та Криму. У донецькому госпіталі регулярно проходять навчання лікарі МРТ, котрі працюють у цих кабінетах. Медики отримують цінний досвід і підвищують кваліфікацію: досить сказати, що в самому госпіталі працюють лікарі тільки першої та вищої категорії.

Донецька область.