Із тривогою й хвилюванням стежимо за подіями, які відбуваються в нашій Україні, — в Одесі, Слов’янську, Краматорську, Луганську... На жаль, трагедія відбулася й у нашому рідному Маріуполі 9 травня. «Приморське місто не впізнати. Будівля міської ради задимлена, без вікон, а від управління внутрішніх справ міста залишилися тільки стіни, пошкоджено й інші об’єкти. Є людські жертви серед мирного населення», — читаємо в газеті.

Це лише один абзац із фронтового репортажу донецького кореспондента. Знаємо, як непросто нині працювати в Донецькій і Луганській областях. На вулицях ідуть справжні бойові дії, озброєні люди приходять у редакції газет і в телекомпанії, чинять тиск на керівників ЗМІ. На журналістів нападають, їх викрадають і беруть у заручники.

Водночас нам, мешканцям регіону, дуже важливо одержувати об’єктивну, правдиву інформацію про все, що відбувається. Джерелом такої інформації для нас завжди було парламентське видання. Компетентні юридичні консультації, огляди на економічні теми, палітра життя міста й села, відповіді на листи читачів, публікації про соціальное життя, екологію — усе це допомагало нам бути в курсі головних подій у країні, області, місті. Журналістів газети можна зустріти й у шахті, і в заводських цехах, і у фермерських господарствах.

Але сьогодні представники «Голосу України» в Донецьку й Луганську перебувають на передовій. Справжні фронтові кореспонденти, які з ризиком для життя і здоров’я добувають і передають інформацію. Кожний матеріал, кожна новина звідти залишає слід у душі й дарує надію. Надію на те, що дуже скоро ми знову радітимемо публікаціям журналістів у цих регіонах, але вже — на мирні теми.

Користуючись нагодою, хочемо привітати цих мужніх кореспондентів, а також увесь колектив газети із професійним святом — Днем журналіста. Бажаємо яскравих репортажів, багато читацьких відгуків, безпечної роботи та миру для вас і ваших родин!

Із глибокою повагою, Леонід ВАСИЛЕНКО, Микола ЛИННИК, Анатолій ШАРУДА, читачі газети.

Маріуполь 

 

Донецької області.

Маріуполь. Біля будівлі УВС — квіти у пам’ять про загиблих.

Фото Євгена СЕНСУАЛІСА.