Десятеро працівників Державтоінспекції Вінниччини упродовж місяця чергували на блокпостах у Донецькій і Луганській областях. Те, яким непростим було завдання, яскраво підтверджує стан їхніх службових автомобілів. Дверцята й капоти легковиків зрешечені кулями від автоматних черг.
— День 24 травня для декого з нас міг стати останнім у житті, — каже заступник командира взводу Державтоінспекції Дмитро Луговий. — Тієї суботи ми потрапили під обстріл бойовиків на блокпосту. Щастя, що бліндажі були обладнані бетонними блоками.
За словами співрозмовника, стрілянина того дня розпочалася з самого ранку. Приблизно о 14-й годині бойовики були вже зовсім близько від бліндажа, де знаходилися міліціонери. У цей момент на допомогу прийшли учасники АТО. Їм вдалося визволити міліціонерів з оточення і вивезти на броньованих авто.
Старший групи капітан міліції Ярослав Мартинюк звернув увагу на те, що серед місцевого населення є люди, які щиро вболівають за цілісність держави. Такі знаходили можливість підтримати міліціонерів не тільки морально, а й продуктами харчування. «У спекотні дні, коли, бувало, температура повітря сягала 30—32 градуси, постійно не вистачало води. Ми вдячні тим людям, які в такі дні рятували нас від спеки», — каже Ярослав Мартинюк.
Керівник обласної міліції Вінниччини Олег Школьний висловив щиру подяку міліціонерам за те, що з честю виконали покладені на них завдання, вручив кожному грошові премії.