У Вінниці перейменують вулицю Іванова на Героя Небесної Сотні Максима Шимка (на знімку). Пропозицію представників вінницького Майдану та низки громадських організацій уже підтримали депутати міськради.
— Щоб змінити назву вулиці, треба дотриматися передбачених законодавством процедур, — каже заступник міського голови Володимир Слишинський. -Одна з них — проведення громадських слухань. Переконаний, що тисячі городян, які проводжали Максима в останню путь, підтримають ініціативу. Після цього нову назву буде внесено до баз даних та електронних реєстрів. Люди запитують, чи потрібно буде мешканцям вулиці вносити зміни у паспорт? Ні! Чинне законодавство позбавило громадян цих клопотів. Нова назва з’являтиметься у паспорті під час виписки або прописки. Не потрібно також переоформляти документи, які засвідчують право власності, адже усі бази даних автоматизовані і відомості про власників нерухомості занесено в електронні реєстри».
Нагадаємо, 34-річний вінницький історик Максим Шимко, який з перших днів брав участь у Революції гідності на столичному Майдані, загинув на вулиці Інститутській від кулі снайпера. На фасаді школи, де навчався Максим, на його честь встановлено меморіальну дошку.
Вінниця.