Неповнолітні хлопчики і дівчатка, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, отримуватимуть допомогу у створеному у Вінниці рішенням облради комунальному закладі — Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

В установі, що розрахована на одночасну реабілітацію сорока неповнолітніх, фахівці надаватимуть комплекс соціальних послуг, тут також передбачено навчання, зокрема, і за індивідуальною програмою з урахуванням можливостей і потреб дитини. У статуті Центру визначено категорії дітей, яких братимуть на виховання. Насамперед це діти, батьки яких не можуть забезпечити належне утримання своїх чад, наприклад, через хворобу, інвалідність, або які ухиляються від виховання, ведуть асоціальний спосіб життя. Ще одна категорія — діти, які залишилися без батьків. Нарешті безпритульні та ті, які зазнали фізичного насильства. Нині у закладі нараховується 15 дітей, батьки яких опинилися у складних життєвих умовах.

— Специфіка нового виховного закладу в тому, що діти можуть щоденно зустрічатися з батьками, якщо вони у них є, — каже заступник голови Вінницької облради Наталія Солейко. — Адже вся робота Центру спрямована на повернення дитини в сім’ю. Саме тому спеціалісти працюватимуть не тільки з дітьми, а й з їхніми батьками або опікунами. Бо вони також потребують допомоги.

За словами пані Солейко, крім коштів, виділених на створення виховного закладу облрадою, спонсорську допомогу надали місцеві підприємці, а також небайдужі вінничани.