У Києві погіршилася криміногенна ситуація

Колишній начальник головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві, депутат Київради Віталій Ярема заявив на засіданні сесії, присвяченої соціально-політичній ситуації в місті, що в столицю вперше за два останні роки прибули близько десяти «злодіїв у законі», повідомляє УНІАН.

Зокрема В. Ярема сказав, що, за даними людей, які володіють інформацією про кримінальне середовище, з якими він підтримує зв’язок, у деяких готелях міста були помічено так званих злодіїв у законі. За його словами, до початку численних політичних акцій у Києві їх не було, бо протягом останніх років управління вжмвало всіх заходів, щоб така категорія людей до столиці не прибувала.

Віталій Ярема стверджує, що кримінальні гастролери — «це в основному громадяни Грузії. Це категорія людей, які приїжджають зі своїми групами: або «барсеточники», або квартирні злодії, або викрадачі автотранспорту». Він також зазначив, що в Києві протягом останніх двох років скоєно лише одне замовлене вбивство, а за останній місяць тут їх — п’ять. «Уявіть, наскільки впливають чи не впливають ці кримінальні авторитети на столицю. Висновки робіть самі», — сказав В. Ярема.

Він також зазначив, що в Києві погіршилася криміногенна ситуація, бо виїзд слідчих оперативних груп у кілька разів сповільнюється через те, що частина їх чергує на «майданах».