Три народні депутати зібрали 756 тисяч гривень до фонду збору грошей на купівлю сучасної форми першому батальйону миколаївських десантників із 79-ї аеромобільної бригади.

Один із них, Степан Івахів, розповів на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook:

«Кілька днів тому ми з колегами дізналися про те, що громадські активісти з Миколаєва взяли на себе важке зобов’язання — забезпечити всім необхідним спорядженням 79-ту окрему повітрянодесантну бригаду ПДВ. Саме ту бригаду, яка перша стала на Чонгарі на кордоні Херсонської області та Криму і не дала завербованим терористам потрапити із Криму до Одеси та на Донбас.

Для того, щоб забезпечити перший батальйон 79-ї бригади (а це 287 осіб) сучасною військовою формою за всіма стандартами НАТО, потрібна була чимала сума — 1 мільйон 141 тисяча гривень... Зібрали 385 тисяч гривень благодійних внесків небайдужих українців. Решту 756 тисяч гривень додали ми з Ігорем Єремеєвим і Ярославом Москаленком. Тому вже через тиждень надійде перша партія військової форми. Вони справді еліта Збройних Сил України, і їх внесок у майбутню перемогу неможливо переоцінити».

Миколаїв.