У Донецьку затримано двох неповнолітніх, які збиткувалися з 15-річного школяра, вимагаючи, щоб той віддав дорогий мобільний телефон. Свідками процесу вимагання стали ще двоє однокласників хлопцям було цікаво, чим завершиться розмова. Присутність аудиторії додала куражу лобурякам, і ті почали знущатися зі школяра: погрожуючи фізичною розправою, змушували віддавати честь, марширувати і говорити на свою адресу образи. Поки один із мучителів «дресирував» жертву, інший знімав процес на мобільний телефон. Потім хлопці мінялися ролями. Врешті-решт 17-річний зловмисник скочив на спину потерпілого, вимагав покатати його, а потім почав відпрацьовувати на хлопцеві удари.

Рік тому підлітка прооперували (травма ноги). Від жахливого болю терпець потерпілому урвався, і на принизливі образи він грубо відповів. Тут же отримав удар у лице. Хлопець намагався дати здачі, однак сили були нерівні. Коли зрозумів, що під час бійки хулігани намагаються витягти з його кишені мобільний телефон, затиснув обома руками батьковий подарунок. У цей момент однокласники потерпілого, які досі спостерігали за «виставою», зрозуміли, що жарт затягнувся, і кинулися відтягати нападників. Побитий підліток насилу піднявся з землі, витер кров і попрямував до школи, дістаючи на ходу мобільний зателефонувати татові. Побачивши це, хулігани кинулися за ним, змушуючи скасувати виклик. На щастя, в цей час із будівлі школи вийшла вчителька, і жертву залишили в спокої.

Після дзвінка до школи приїхав батько потерпілого і відвіз сина до лікарні. Медики діагностували у дитини закриту черепно-мозкову травму і струс мозку. Міліція затримала зловмисників буквально наступного дня. Як розповів начальник сектору кримінальної міліції у справах неповнолітніх Калінінського райвідділу міліції обласного центру Євген Касторнов, затримані підлітки, цигани за національністю, поводилися дуже агресивно, намагалися вирватись і ображали міліціонерів. У молодшого з правопорушників вилучили викидний ніж. Натомість старший постійно рвався до свого мобільного телефона, намагаючись щось у ньому знищити. Як зясувалося згодом, апарат зберігав у своїй памяті чимало аналогічних «відеосюжетів» збиткування з малолітніх школярів.

Показово, що після таких «подвигів» друзі хвалилися матері старшого з мучителів. Та не вбачала в діях синочка нічого поганого і лише сміялася. У міліції кажуть, що її сина неодноразово ставили на шкільний облік за прогули і дрібні хуліганства, а його матір два роки тому притягали до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обовязків.

Стосовно малолітніх зловмисників порушено кримінальну справу за хуліганство. Ведеться слідство.