У Миколаївській області п’ять родин військовослужбовців 36-ї бригади берегової оборони із Перевального мало не опинилися на вулиці через своє командування.
Уранці 1 червня вони ще не знали, де ночуватимуть — із санаторію «Борисфен» в Очакові, куди їх поселила два місяці тому обласна влада, жінок з дітьми виселили. Командування їх військової частини А2320 жодним чином не подбало про подальшу долю людей.
Більшість родин військових із Криму за два місяці перебування в очаківському санаторії вирішили самі знайти й орендувати собі квартири в Миколаєві. А решті п’яти сім’ям командування пообіцяло підшукати житло, як це передбачено законом і контрактами їх чоловіків.
Кілька днів тому в санаторії, як кажуть дружини військовослужбовців, повісили оголошення про те, що 1 червня до 8 години ранку вони мають виїхати з установи. Втративши надію, жінки почали телефонувати командирам і просити виділити їм якісь кабінети в частині бодай переночувати, але там їм сказали, що вони — не військовослужбовці й це неможливо.
Допомагати сім’ям узялася волонтер з Миколаєва Тетяна Поліщук. За її словами, сьогодні долею п’яти родин, яких усе-таки виселили із санаторію, зайнялася місцева влада і поселила їх, знову тимчасово, в один з пансіонатів у Миколаєві. Доти, поки командування частини остаточно не вирішить питання із житлом.