Працівники УСБУ в Рівненській області, за словами його керівника Юрія Крапівіна, провели класичну оперативну розробку з виявлення міжрегіональної злочинної групи у складі діючих та колишнього працівників міліції, яка займалась незаконною торгівлею зброєю. Викрито канал постачання зброї особам із кримінального середовища. Прокуратура Рівненської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного поводження із зброєю. Але, як запевнив прокурор області Олексій Баганець, буде додатково порушено кримінальні справи за іншими статтями ККУ.

Деталі, які могли б зашкодити слідству, Юрій Крапівін та Олексій Баганець на своєму спільному брифінгу для ЗМІ не повідомили. Однак розповіли, що із центрального складу ресурсного забезпечення МВС України у Києві, скориставшись із недбалого ставлення до своїх обов`язків караульної служби, один з його працівників викрав десять бойових пістолетів «ТТ», що підтверджено проведеною там ревізією. Під час обшуку на квартирі та в гаражі киянина знайдено десять муляжів пістолетів, які він не встиг підкласти на склад замість викрадених, щоб у такий спосіб приховати недостачу.

А далі злочинці діяли за схемою: працівник складу за долари реалізовував викрадені пістолети працівнику УМВСУ у Рівненській області, той, у свою чергу, за долари продавав зброю колишньому працівнику міліції (полковнику міліції у відставці Авт.), розповідає прокурор Рівненської області Олексій Баганець. В обов`язки останнього входило спиляти номери на зброї і знайти осіб, яким можна її збути. Звичайно ж, за гроші. Через посередника цю зброю збували двом мешканцям Черкаської області. Нам вдалося уже знайти і вилучити 7 із 10 викрадених пістолетів «ТТ», тобто ця зброя до злочинців не дійшла. Отже, ми відвернули інші злочини, під час яких вона могла бути застосована. Що стосується решти трьох пістолетів, то ми знаємо, кому вони реалізовані.

Під час раптових обшуків на квартирах рівненських фігурантів у справі був вилучений цілий арсенал зброї, боєприпасів, а також запчастин до вогнепальної зброї.

Рівне.

На знімку (зліва направо): прокурор Рівненської області Олексій Баганець та начальник УСБУ в області Юрій Крапівін під час брифінгу.